Intervencions amb persones amb diversos trastorns mentals

Intervencions amb persones amb diversos trastorns mentals

Alguns d’aquests casos són portats amb la més absoluta discreció realitzant-se un seguiment de la seua evolució, mentre que uns altres adquireixen gran notorietat a causa de les accions de l’afectat.

El passat dia 2 de desembre, la unitat territorial de Policia Local destinada a la zona centre va acudir al requeriment d’un home que estava sent insultat per la seua parella en un estat d’agressivitat creixent. En arribar al lloc, la implicada no es trobava en el lloc, indicant la persona que va alertà que havia hagut de traure-la de l’habitatge perquè no podiacontrolar-la. Després d’una discussió domèstica havia començat a alterar-se, havia trencat diversos estris de gran valor, havia arribat a amenaçar decididament d’agredir-lo físicament. El requeridor va indicar als actuants el diagnòstic de trastorn límit de personalitat que patia la implicada, i que va ser corroborat per la seua mare.

Va ser a casa d’aquesta on la van poder localitzar finalment, i si bé en un primer moment va ser rebutjada la seua intervenció a causa que es trobava calmada, finalment la patrulla va haver de tornar temps després juntament amb una dotació SAMU a causa del seu estat agressiu. Malgrat la petició de la dotació sanitària per al seu trasllat a l’Hospital General, la mare va refusar tal extrem, deixant-ho per a l’endemà. Pel seu costat, l’indicatiu policial va realitzar un ofici destinat al jutjat de guàrdia per al seu degut coneixement.

També, recentment, una veïna d’una pedania va contactar a través de les xarxes socials de Policia Local per advertir del comportament agressiu i preocupant del seu marit, que havia arribat a amenaçar-la amb una catana, i demanar consell sobre com actuar. Referint un possible problema mental a causa de l’edat de subjecte, es va acordar el seguiment per la unitat EVIME de la unitat de Protecció de Col·lectius Vulnerables per a la seua avaluació. Si bé assessoren l’afectada en els tràmits oportuns d’incapacitació, no es descarta la intervenció d’ofici si en algun moment s’observa risc per a la dona o la filla menor de tots dos.

Més conegut va ser la situació viscuda a l’Altet mesos enrere quan un veí va protagonitzar diverses situacions de desordre públic i danys materials, tant en el seu domicili com en propietat privada. Finalment, després de l’acumulació de fets i els informes remesos per Policia per a la seua incapacitació o internament, es van adoptar les mesures oportunes.

Durant l’any són diverses les persones amb algun tipus de trastorn o malaltia mental que són requerides i ateses per Policia Local, i són, moltes d’elles, controlables per familiars i serveis sanitaris.