La UEAC inspecciona més de 200 establiments de cara a la campanya nadalenca

La UEAC inspecciona més de 200 establiments de cara a la campanya nadalenca

Prop de 40 locals d’oci nocturn, principalment en zona centre, han sigut revisats fins a desembre i informats de les mesures a controlar durant les festes nadalenques.

D’octubre a desembre, la Unitat d’Obertures i Activitats ha realitzat nombroses inspeccions d’establiments de tota índole per tot el terme municipal, sense oblidar el pròxim pic d’activitat de l’oci nocturn en les setmanes finals de l’any.

Aquesta campanya d’inspecció va començar a l’octubre i s’estendrà fins a juny del pròxim any, i han sigut confeccionats quaranta controls d’activitat, majoritàriament en zona centre, en comprovar l’estat de la documentació d’obertura, assegurances de responsabilitat civil, condicions de seguretat o molèsties per ambient musical dels principals bars, pubs i discoteques. En l’actualitat, existeixen 28 decrets de clausura que pesen sobre diferents activitats, algunes susceptibles d’albergar festes obertes a la pública concurrència. S’ha realitzat seguiment de totes elles per a impedir la seua obertura en aquestes dates i ocasionar algun perjudici a potencials usuaris, i s’han hagut de precintar els accessos d’alguns davant l’incompliment de l’obligat tancament.

Igualment, es continua amb el control especial en la zona d’acumulació de locals del centre de la ciutat, a fi d’evitar comportaments incívics que causen molèsties als veïns i denunciar les infraccions dels establiments d’oci nocturn. En aquest aspecte, destaca la constant vigilància de la Brigada Nocturna i patrulles Linx de la UEAC, recolzades ocasionalment pel GAO (Grup de Suport a Operacions), que han millorat notablement l’eficàcia sobre aquest control. Per part de la UEAC, s’ha prestat especial atenció a conciliació de descans i oci, especialment en els dies de Nit de Nadal, Nit de cap d’any i Tortell de Reis, que concentraran massivament moltes persones.

Quasi cinquanta establiments han sigut informats directament, mitjançant circular, sobre la necessitat d’extremar el control sobre les mesures i requisits de seguretat. No obstant això, aquests dies es realitzaran controls per a confirmar les autoritzacions de funcionament, assegurances, controls d’aforament i eixides d’emergència o altres elements de seguretat.

Tant el consum de begudes alcohòliques com el seu subministrament en via pública o les molèsties per grups de joves vociferant o realitzant actes prohibits (miccions, consum de drogues…) estan sent verificats de manera intensiva. D’altra banda, als titulars de les activitats se’ls exigeix complir amb els elements i condicions autoritzades per l’Ajuntament per a la instal·lació de terrasses a l’aire lliure i la seua neteja després del desmuntatge, així com les molèsties causades pels clients en aquestes o el correcte accés i ús de les dobles portes en els locals que compten obligatòriament amb elles.