L’Ajuntament inicia una campanya per captar habitatges en lloguer per oferir-los a famílies sense recursos

L’Ajuntament inicia una campanya per captar habitatges en lloguer per oferir-los a famílies sense recursos

La idea de “Silenci Incòmode” és captar habitatges de ciutadans particulars per poder gestionar el seu lloguer a través de la borsa solidària de l’Oficina Municipal de l’Habitatge

Als propietaris que posen els seus habitatges en la borsa municipal se’ls oferirà serveis i garanties de forma gratuïta

La regidora de Benestar Social, Teresa Maciá, i la de Comunicació, Esther Díez, han presentat la campanya “Silenci Incòmode” amb la qual l’Ajuntament pretén captar habitatges buits per oferir-los en lloguer a famílies amb escassos recursos.

“Amb aquesta campanya fem una crida a totes les persones i institucions de la nostra ciutat que puguen estar interessades a formar part d’aquest programa”, ha assenyalat Teresa Maciá qui ha explicat que “la idea és captar habitatges de ciutadans particulars per poder gestionar el seu lloguer a través de la borsa solidària de l’Oficina Municipal de l’Habitatge”.

Tal com ha afegit la regidora “pretenem que si el ciutadà té un habitatge deshabitat, puga llogar-lo a persones per un preu adaptat als seus ingressos, amb la mediació de l’Ajuntament, a través del Servei de l’Oficina Municipal de l’Habitatge”.

Segons la regidora, als propietaris que posen els seus habitatges en la borsa municipal se’ls oferiran els següents serveis i garanties de forma gratuïta: Mediació entre propietari i inquilí, realització de contracte de lloguer i seguiment d’aquest i assegurances gratuïtes durant el primer any de lloguer (de Defensa Jurídica i d’Impagament, aquest últim segons ingressos econòmics de l’inquilí i subjecte a l’aprovació de la companyia asseguradora).

(Aquelles persones que estiguen interessades a utilitzar els serveis de l’OMVS poden dirigir-se a l’OMVS. C/Ànimes, núm. 1 -1°. ELX. Telèfon: 96-665-82-48. E-mail a: viviendasocial@ayto-elche.es)

Per la seua banda, Esther Díez ha indicat que “una de les principals reticències al fet que la gent llogue els seus pisos amb caràcter social són la por i els prejudicis estigmes socials. La por al fet que els hi deterioren, deixen de pagar la quota o els tornen a llogar; i els prejudicis, en pensar que per ser persones necessitades això implique necessàriament que no siguen honrades o acurades amb la propietat. L’objectiu comunicacional d’aquesta campanya és desmuntar tots aquests falsos mites: una persona necessitada no té per què ser un inquilí conflictiu”.

Segons Díez, la millor manera de demostrar-ho és donant a conéixer tres històries de persones que necessiten un habitatge; tres històries diferents, de perfils diferents. Es tracta d’acostar el problema a la gent, connectar emocionalment amb la població, amb les persones que tenen habitatges buits. “Volem convertir la por en confiança i el desafecte en afecte”, ha assenyalat.

Les famílies que es presenten tenen perfils diferents que representen a molts més:

Tamara i José: joves amb fills, que es veuen privats de fer vida en família, cadascun ha hagut d’anar-se a viure a casa dels seus pares.

Javier: Un de tants obrers que ho va apostar tot per pujar al boom de la rajola, va deixar el seu treball de tota la vida per ficar-se en la construcció, i després de l’esclat de la bambolla ho va perdre tot, fins acabar en un apartament de Càrites amb els seus fills. Exemple paradigmàtic: el servei d’habitatge de l’Ajuntament li ha trobat una solució.

Érika: Una de tantes famílies immigrants que va venir a Espanya a la busca d’una vida millor i complir els seus somnis, i que va ser enganyada pels bancs.

(Dilluns que ve 5 de febrer a les 19.45 hores en el Centre de Congressos Ciutat d’Elx es realitzarà la presentació de la campanya).