El dispositiu de nit de Cap d’Any de la Policia Local arreplega una nit tranquil·la, reduïda a xicotetes incidències gràcies a ràpides actuacions i a la labor preventiva prèvia

El dispositiu de nit de Cap d’Any de la Policia Local arreplega una nit tranquil·la, reduïda a xicotetes incidències gràcies a ràpides actuacions i a la labor preventiva prèvia

Un home va ser detingut en la zona de discoteques d’Altabix després de negar-se a retirar el seu vehicle de l’eixida d’emergència d’una de les discoteques

La inspecció d’establiments amb festes de cotilló i sense autorització se salda amb la visita a 14 pubs i 7 discoteques i la suspensió de les publicitades en xarxes socials

La nit de Cap d’Any de 2017 ha registrat diferents incidències pròpies d’una nit tan agitada com la de finalització d’any, però cap qualificable de greu. En una nit que es podria qualificar de tranquil·la, gràcies al treball previ de control sobre locals d’oci, amb la vigilància de la brigada nocturna i rematada de matinada amb els punts d’alta visibilitat instal·lats en quinze parts de la ciutat.

En l’apartat de seguretat ciutadana, el servei més destacat va ser el registrat en el carrer Sabadell on, a requeriment del personal de seguretat d’una discoteca, una patrulla de la Policia Local va haver de detenir un individu que es negava a retirar el seu vehicle de l’eixida d’emergència del local i que, a més, entorpia l’entrada. Durant la intervenció, un dels agents va ser lesionat en la mà, ja que, la tenia en el marc de la porta del turisme quan el detingut la va tancar. També es va atendre un possible trencament de condemna i diferents conats de renyina, especialment de matinada, però, l’estratègica ubicació dels punts d’alta visibilitat els van dissuadir sense major novetat.

El treball realitzat per la UEAC (Unitat d’Establiments i Activitats) en dies previs, va permetre desactivar quasi totes les festes il·legals, convocades sense control, a través d’internet, per menors, en diferents ubicacions rurals.

Quant als establiments d’oci autoritzats, es van realitzar diferents actuacions per excés d’aforament i d’horari de tancament, a més, es van comprovar que les mesures de seguretat: portes, rutes d’emergència i Servei Específic d’Admissió foren els correctes. En els casos d’excés d’aforament es va procedir a un desallotjament. ATorrellano, on quasi es duplicava l’aforament permés, i en un restaurant situat en carretera de Santa Pola, on també es van negar els fulls de reclamacions, es va permetre el consum de tabac i a més es va incomplir l’horari de tancament.

Igualment, en el centre de la ciutat, es va realitzar un control d’activitat davant l’existència d’un esdeveniment.

La resta d’intervencions no van ser significatives, s’ha de  remarcar la col·laboració en aquestes tasques amb la Policia Autonòmica.

Al llarg de la nit, es van atendre tres intoxicacions etíliques de diferent entitat en menors. Les patrulles van localitzar els pares en aquelles que va ser necessari, i els serveis sanitaris els van traslladar als   centres hospitalaris per a la seua assistència.

En l’apartat d’accidents de trànsit, només se’n van registrar tres, encara que alguns implicats van refusar assistència, com la caiguda d’un ciclomotor registrada en Pere Joan Perpinyà.

Al voltant de les 2.00 hores va haver-hi una col·lisió d’un turisme contra altres dos que es trobaven estacionats. El conductor va donar positiu en alcohol i es va procedir a instruir diligència per un possible delicte. Un poc abans de les 4.00, un camió va colpejar el bàcul del semàfor situat en el pont de Canalejas i va haver d’actuar Atestats que donà avís a l’empresa de manteniment.

En un altre ordre de coses, es va avisar de la caiguda d’una palmera  pel vent en el camí de la Regalèssia (la Foia), i les habituals molèsties veïnals per festes domèstiques que excedien d’horaris raonables.

El regidor de Policia, José Pérez, ha indicat que el dispositiu ha funcionat a la perfecció gràcies a l’esforç, la implicació i la professionalitat de la Policia Local”.