Intervenció amb detinguts per violència domèstica

Intervenció amb detinguts per violència domèstica
  • La primera va consistir en l’agressió del fill a la mare motivat per una conducta agressiva habitual del detingut
  • Poques hores després, una altra UTE va procedir a la detenció de les dues parts implicades després d’un episodi d’agressió mútua

El passat dia 15 de desembre, les unitats territorials de la Policia Local van atendre dos casos d’agressions en l’àmbit familiar, separades en el temps per un escàs marge.

Entorn de les 19.15 hores van ser requerits per la mare del finalment detingut, ja que, en arribar a casa del treball, va trobar el seu fill  amb un amic i li va recriminar l’estat de neteja de la casa. Es va iniciar una discussió que, segons la denunciant, va derivar en patades al mobiliari,  posteriorment va agarrar-la de la monyica i se la va tòrcer, va continuar amb la cara, en un forcejament que li va suposar lesions en aquesta i en el coll. Pel que sembla, va haver de ser el mateix amic de l’implicat el que els separara. Després,  l’agressor va abandonar el lloc. La patrulla es va interessar per conéixer l’existència de denúncies anteriors, però, l’agredida va indicar  que no existien, si bé hi ha diverses agressions prèvies contra ella i contra la germana xicoteta de l’agressor. També va referir habituals sostraccions de diners. La policia va contactar amb el fill, major d’edat, li va explicar el que havia succeït i la conveniència de presentar-se en dependències policials, a la qual cosa va accedir. Va ser informat dels seus drets i detingut per a declaració.

Al voltant de les 21.40 hores es va produir un altre requeriment d’una dona que referia una agressió per part de la seua parella. La  patrulla es va personar en el lloc i es va entrevistar reservadament amb cadascuna de les parts. Aquestes van coincidir en el fet d’haver-se enredat en una baralla, una part al·ludia a la gelosia després de tornar d’un menjar d’empresa i l’altra manifestava que l’origen va ser l’estat d’embriaguesa de la seua parella. En vista de les dues declaracions i els seus detalls  es va procedir a la detenció de tots dos.