Dona de 80 anys de Torrevella amb símptomes d’Alzheimer desorientada

Dona de 80 anys de Torrevella amb símptomes d’Alzheimer desorientada
  • L’alerta a la Policia Local va ser donada per un conductor d’Autobusos Urbans en veure la desorientació de l’anciana i que no baixava en cap parada.
  • De nacionalitat sueca, desconeixia el castellà i tenia símptomes d’Alzheimer, per la qual cosa les gestions per obtenir dades van ser complexes.

El 25 de gener al voltant de les 22.30 hores una patrulla de la Policia Local va ser desplaçada fins a la parada d’Autobusos Urbans situada en l’Hospital General, en detectar el conductor d’aquesta línia una senyora d’uns 80 anys desorienta i que no havia baixat en cap parada.

Des del primer moment la comunicació va ser difícil, ja que l’anciana, de nacionalitat sueca, no parlava castellà i no s’aconseguien avanços usant altres idiomes. A més, l’afectada mostrava clars símptomes d’Alzheimer, per la qual cosa va ser traslladada a les dependències policials més properes per intentar la seua identificació.

Després de diversos intents i gràcies a mitjans electrònics els actuants van aconseguir saber que vivia a Torrevella i possiblement havia vingut acompanyant el seu marit a una intervenció mèdica en l’Hospital General d’Elx. Per motius que no va ser possible concretar, en ser el seu marit donat d’alta el van traslladar de tornada al seu domicili i ella es va quedar a Elx sense telèfon, diners o informació sobre aquest fet, cosa que va poder  ser conseqüència d’un episodi puntual de desorientació.

A causa de la situació i manca de mitjans de la implicada, el cap de torn de la Brigada Nocturna a través de la Sala d’Operacions va autoritzar el seu trasllat a Torrevella i va fer lliurament d’aquesta a la seua Policia Local perquè continuara amb els esbrinaments pertinents.