Sorprés un conductor d’autoescola amb positiu en estupefaents durant una classe pràctica

Sorprés un conductor d’autoescola amb positiu en estupefaents durant una classe pràctica
  • Va ser sotmés a la prova durant un control rutinari efectuat per la Policia Local mentre realitzava una classe pràctica en circuit obert
  • Els controls de consum d’alcohol i estupefaents estan sent l’eix fonamental de les actuacions del cos en matèria de seguretat viària 

El 12 de gener, els components de la Unitat de Delinqüència Viària van procedir a la comprovació rutinària de documentació en un dels controls que habitualment realitzen en la ciutat, on presten especial atenció als destinats a transport de persones o a l’activitat comercial.

Els agents van donar l’alt a un vehicle d’autoescola per a les comprovacions oportunes, i van trobar que el seu instructor podria estar sota la influència d’algun tipus de substància estupefaent, malgrat circular al costat d’un conductor-alumne en pràctiques. Els símptomes detectats per la patrulla de Policia Local es  corroboraren amb la prova indiciaria, en donar positiu en cocaïna. Aquesta prova serà remesa al laboratori per a la seua anàlisi i resultats definitius, és responsable, en aquest cas, l’instructor com a conductor del turisme.

La circulació sota els efectes d’alcohol o de drogues repercuteix en la capacitat de reacció dels conductors i implica els augments en el temps de resposta o, per exemple, la distància de frenat. Aquesta última és de vital importància en casc urbà, ja que, suposa augmentar les possibilitats d’atropellament. Segons estudis de la DGT, si circulem a 60 km/h, la distància de frenat seria de poc menys de 30 metres, però sota la influència de cànnabis està augmentaria en tres metres (10%) i fins a cinc metres amb cocaïna (15,6%). La importància de la reducció de la circulació després del consum d’alcohol o de drogues s’entén com un objectiu bàsic de prevenció i de labor correctora de la Policia Local.