L’Ajuntament impulsa el I Concurs Literari Manuel V. Segarra Berenguer

L’Ajuntament impulsa el I Concurs Literari Manuel V. Segarra Berenguer

La iniciativa parteix de l’Associació Literària i Cultural Escritores en su Tinta i està obert a autors i autores residents a Espanya

La regidora de Cultura, Patrícia Macià, ha presentat la primera convocatòria dels premis en nom de l’escriptor Manuel V. Segarra Berenguer. En la presentació li han acompanyat el representant d’Escritores en su Tinta i el germà de Manuel Segarra.

Macià ha explicat que l’Ajuntament ha volgut col·laborar amb aquesta iniciativa d’Escritores en su Tinta perquè “és un honor retre homenatge a un dels escriptors més importants de la nostra ciutat amb un certamen que porte el seu nom”. A més, la regidora anima a la ciutadania a presentar-se al concurs.

Les persones que desitgen presentar les seues obres a aquest certamen no tenen restriccions d’edat ni de nacionalitat, l’únic requisit és que siguen residents a Espanya. Quant als textos, podran ser de temàtica lliure però hauran de ser originals i inèdits i estar escrits en llengua castellana. Encara que cada participant podrà presentar una o diverses obres, en cas de resultar finalistes, solament obtindria premi una obra per autor.

Els textos hauran de presentar-se quan quedi obert el termini d’inscripció, que es comunicarà a les xarxes socials d’Elx Cultura, i abans del 5 d’abril de 2018 amb motiu de la data de l’aniversari de Manuel Segarra. Les obres, que no podran excedir una extensió de cinc pàgines, s’enviaran per e-mail amb un pseudònim a escritoresilicitanos@gmail.com, al mateix temps, per correu certificat, haurà d’enviar-se en sobre tancat les dades de l’autor a la regidoria de Cultura. El jurat estarà format per membres d’Escritores en su Tinta. Les bases completes del concurs podran consultar-se en els propers dies en la pàgina elche.es en l’Àrea de Cultura i en la Web de l’associació.

Els deu relats finalistes es publicaran en les xarxes socials d’Escritores en su Tinta i d’Elx Cultura i es realitzarà una compilació d’aquests relats que serà publicada en un llibre per a la seua lliure distribució. Hi haurà també un primer premi únic per al relat guanyador consistent en 2.000 euros que es lliurarà en un acte públic en la sala cultural de les Clarisses.

Qualsevol obra que ja haja sigut premiada en un altre concurs, o que haja sigut publicada en qualsevol tipus de format total o parcialment (inclòs Internet), o que estiga pendent de fallada en altres concursos o a l’espera de resposta en un procés editorial serà desestimada.

La família de l’escriptor agraeix emocionada la iniciativa perquè el nom de Manuel Segarra perdure i siga recordat i afig que ell estaria encantat de poder veure el certamen.

NOTA: en breu s’anunciarà l’obertura del termini de recepció de les obres