Vehicles escapolits en els controls nocturns de la Brigada Nocturna

Vehicles escapolits en els controls nocturns de la Brigada Nocturna

La vigilància i els controls preventius de seguretat són habituals en els últims mesos en la zona rural.

En Salades un furgó va intentar esquivar les patrulles a estar el seu conductor embriac i a Matola va caldre eixir en persecució d’un turisme amb plaques manipulades.

 

El dia 27 de febrer just a les 04.20 hores el servei de suport de la Brigada Nocturna realitzava tasques de vigilància preventiva en la zona de pedania de Salades quan un furgó amb dos ocupants va intentar esquivar el seu punt sense obeir l’alt policial.

Tot seguit es va iniciar la seua persecució pels camins de la pedania, es va arribar a apagar les llums per dificultar la seua localització. Per aquest fet, en arribar a una revolta tancada, el vehicle va perdre el control i es va eixir de la via després de diversos requeriments acústics de detenció. Després d’aquest fet, el conductor va abandonar el lloc a peu camp a través i no va ser localitzat. Per contra l’acompanyant, va explicar que l’escapolit i titular del vehicle era un client del lloc on treballava, que s’havia oferit a portar-lo a la seua casa, si bé presentava un estat d’embriaguesa visible i havia consumit cocaïna abans d’iniciar la marxa. En les comprovacions posteriors es va confirmar que el vehicle mancava de segur obligatori i ITV en vigor, va ser immobilitzat el vehicle i arreplegat tot l’exposat en diligències.

En els controls duts a terme aquesta nit en la zona, Pla de Sant Josep i Penya de les Àguiles, es van controlar 24 vehicles i 28 ocupants d’aquests, es va procedir a xicotetes intervencions i denúncies administratives.

Aquest mateix dia, en el següent torn de treball de la Brigada Nocturna de la Policia Local, es van portar els controls, entre altres punts, a Matola allargant-se fins a la mitjanit. En aquest es va detectar la maniobra evasiva d’un vehicle al qual novament va caldre donar abast. La fugida, a gran velocitat, va ser atallada per una UTE Rural i es va procedir a comprovar els motius d’aquesta acció. Els agents van poder observar en un primer moment la basta manipulació de la placa de matrícula, només visible a curta distància, i que pretenia transformar un suport espanyol en francés. Finalment es va confirmar que el conductor mancava de permís de conducció i es va immobilitzar el turisme per mancar de llicència administrativa, es va realitzar una acta a la Llei d’Impostos Especials. La manipulació de la matrícula serà investigada, ja que l’expenedor no la va marcar amb el seu nombre de registre, encara que existeixen mitjans identificatius per a localitzar i sancionar-ho.

Fins al moment de l’actuació s’havia inspeccionat 9 vehicles i a 10 ocupants.

Aquests controls de dinàmics i vigilàncies actives del Camp d’Elx s’estan duent a terme en totes les pedanies del terme municipal.