Curs de detecció de consum de drogues en conductors

Curs de detecció de consum de drogues en conductors

Una trentena d’alumnes reben formació per part del Fiscal de Seguretat viària, una psicòloga especialista i l’oficial de Delinqüència viària de la Policia Local.

Les proves de detecció de consum d’estupefaents s’han incrementat de tal manera que en els dos primers mesos de l’any es van realitzar tantes proves com en tot 2017.

 

Des del dia 5 de març i fins al dia 9 es realitza en la Prefectura de Policia Local d’Elx el curs organitzat pel IVASPE (Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències) orientat a traslladar a més Agents la formació adequada en la detecció del consum de substàncies estupefaents en conductors.

Les jornades compten amb la participació formativa duta a terme pel fiscal delegat provincial de Seguretat viària, D. José Antonio Artieda, la psicòloga especialista en conductes addictives, . Concha Lobregat, i el responsable de la Unitat Delinqüència viària d’aquest cos, l’oficial Sánchez, és un curs teòric-pràctic d’habilitació per a l’àmbit penal. En el context actual, ve a completar la detecció de qualsevol anomalia que supose una pèrdua de facultats en conductors, com ja es realitza amb els tests d’alcoholèmia des de fa anys.

L’actual intensitat dels controls de drogues en conductors ha elevat exponencialment les denúncies per la detecció del seu consum. Durant l’any 2017 es va començar a incloure aquest recurs en els controls preventius i en la recerca d’accidents de trànsit, tanmateix, ja en els dos primers mesos de l’any en curs s’han realitzat tantes proves com en tot l’any anterior al complet. Això obligarà a dotar d’una dotació pressupostària extra per a continuar amb la labor sancionadora d’aquestes infraccions que impliquen denúncia de fins a 1.000 euros i retirada de 6 punts.

 

  • Enllaç a vídeo d’asistents y ponents del curs: http://bit.ly/2oTmrJH