Educació dóna llum verda a la petició de l’Ajuntament per a construir el col·legi 37 i un nou centre per al Verge de la Llum

Educació dóna llum verda a la petició de l’Ajuntament per a construir el col·legi 37 i un nou centre per al Verge de la Llum

La regidora d’Educació, Patrícia Macià, assegura que “és una notícia molt important que confirma que tots dos projectes seran una realitat

 

La regidora d’Educació, Patrícia Macià, ha anunciat que la Conselleria d’Educació ha remés a l’Ajuntament el programa de necessitats per a la construcció del nou col·legi 37 i del nou Centre d’Educació Especial Verge de la Llum. Dos projectes inclosos per l’equip de govern en el programa Edificant. “És una notícia molt important que confirma que tots dos projectes seran una realitat. Passem de paraules a fets”, ha assenyalat Macià.

“Dins del programa Edificant, impulsat per la Conselleria d’Educació, des de l’Ajuntament vam incloure la construcció del col·legi 37 i d’un nou edifici per al Centre d’Educació Especial Verge de la Llum”, ha explicat la regidora qui ha afegit que “ja fa uns mesos i per a agilitar al màxim els tràmits, vam cedir una parcel·la per al Verge de la Llum al costat del col·legi Princesa d’Astúries i un altre en la zona de l’Hort de Trabalon per al col·legi 37″.

La regidora ha assenyalat que “tots dos projectes han sigut contestats favorablement per la Conselleria d’Educació des d’on ens han remés el programa de necessitats dels dos centres. És a dir, la Conselleria ens ha remés les característiques que han de tenir aquests centres perquè nosaltres a partir d’ací elaborem un projecte, ho licitem i s’adjudique per a la seua construcció”.

Macià ha anunciat que és un pas importantíssim perquè amb aquest programa de necessitats la Conselleria ja dóna el vistiplau a la creació d’aquests dos nous centres. “Ara l’Ajuntament ha d’enviar una memòria valorada i llavors ens concediran les competències per a poder començar a fer els projectes”.

Aules per a dos anys i hort escolar

Quant al nou col·legi 37, Conselleria ha sol·licitat un centre de dues línies que comptarà com a gran novetat amb dues aules per a xiquets i xiquetes de dos anys. “El centre comptarà amb un total de 490 llocs escolars amb noves infraestructures com a aules per a xicotets grups, aules d’informàtica o de música. A més, s’adapta a les noves construccions educatives en les quals es dóna gran importància als espais exteriors amb la creació de millors pistes esportives, zones de jocs, zones d’ombra i fins a un hort escolar”, ha assenyalat la regidora qui ha aclarit que l’edifici es construirà en una parcel·la de 8.500 metres quadrats.

D’altra banda ha indicat que la creació administrativa d’aquest col·legi es publicarà en el DOG en els pròxims mesos.

Quant al col·legi Verge de la Llum, la responsable d’Educació ha explicat que està prevista una inversió de prop de 5 milions d’euros per a construir un centre totalment adaptat a les necessitats dels usuaris.

“Des que vam accedir a l’equip de govern ens tracem com a prioritat millorar les infraestructures educatives de la ciutat i sens dubte, la creació d’un nou centre per als usuaris del Verge de la Llum era una de les nostres prioritats. No mereixen estar en unes instal·lacions deficients i tan allunyades de la ciutat”.

Segons el programa de necessitats remés per conselleria, el centre comptarà amb prop d’una trentena d’aules per a cent llocs escolars, des d’unitats docents en general fins a aules específiques com a aules llar amb dormitori, aules taller, sala de rehabilitació física, sala de psicomotricitat…. A més, en l’exterior es crearà una horta i la totalitat de la instal·lació serà accessible.