Més de 300 efectius vetlaran per la seguretat durant la Setmana Santa

Més de 300 efectius vetlaran per la seguretat durant la Setmana Santa

El pla de seguretat per a la Setmana Santa s’activarà el Diumenge de Rams i acabarà en finalitzar la processó dels Al·leluies del Diumenge de Resurrecció

 

El regidor de Seguretat Ciutadana, José Pérez, acompanyat pel coordinador d’Emergències i intendent de la Policia Local, Jesús Andreu, i pel responsable de DYA, Antonio Tarí, ha presentat un dispositiu de trànsit i de seguretat previst per a Setmana Santa.

Un dispositiu que estarà format per prop de 300 persones que vetlaran per la seguretat i per garantir la fluïdesa del trànsit durant les processons de Setmana Santa.

“Des de la regidoria de Seguretat i emergències hem preparat el pla d’actuació per a desenvolupar aquesta pròxima Setmana Santa il·licitana. En aquest intervé la Policia Local, agents de Mobilitat Urbana, Protecció Civil i DYA“, ha assenyalat José Pérez qui ha afegit que “el pla s’activarà diumenge que ve 25 de març amb el Diumenge de Rams i acabarà l’1 d’abril en finalitzar la processó dels Al·leluies”.

El regidor ha indicat que aquests dies es procedirà a la instal·lació d’un lloc de coordinació en la plaça del Congrés Eucarístic, al costat de l’antiga Mútua Il·licitana. En aquest es trobaran un responsable de la comissió d’organització de les processons, un responsable de l’agrupació de voluntaris de Protecció Civil i un responsable de DYA. A més, en totes les processons es comptarà amb un servei d’ambulàncies, les quals hauran d’estar una hora abans i fins una hora després de la finalització de les processons programades.

“En el que correspon a la seguretat de la Setmana Santa, la Policia Local ha preparat un dispositiu en el qual intervindran al voltant de 300 agents, per a no solament els talls de trànsit, sinó també per a vetlar per la seguretat de tots nosaltres”, ha dit el regidor.

Per la seua banda, Jesús Andreu ha explicat que “als 300 agents que participaran en el dispositiu de seguretat de Setmana Santa se sumen 25 voluntaris de Protecció Civil, més de 25 voluntaris de DYA i manteniment de via pública que controlaran els punts de control i tancament per a dotar de seguretat els itineraris de les processons”.

Andreu ha explicat que per a enguany hi ha un parell de novetats. D’una banda, el Dilluns Sant s’avança l’eixida de l’Estel amb la qual el tall a la zona centre s’avançarà a les 18.00 hores.
Altres canvis responen a modificacions en els itineraris d’algunes confraries per les obres al voltant del Mercat Central.