Rock progressiu en acústic amb Rick Wakeman en el Gran Teatre

Rock progressiu en acústic amb Rick Wakeman en el Gran Teatre

Elx Cultura rep divendres el pianista britànic excomponent de Yes juntament amb la soprano italiana Valentina Blanca

 

La música indie de Sienna a La Llotja i la Setmana de Bach completen la programació musical d’Elx que a més compta amb les representacions de Microteatro i La Onironauta en l’Escorxador, teatre infantil en La Tramoia i les pedanies i la projecció d’Handia i Mi amigo el gigante en l’Odeon.

El cap de setmana d’Elx Cultura destaca per comptar amb el concert internacional del teclista britànic Rick Wakeman, el divendres 16, a les 21.00 h. El compositor arriba al Gran Teatre amb la meravellosa veu de la soprano italiana Valentina Blanca. Junts interpretaran, en versió acústica, algunes de les peces més famoses del seu ampli repertori de rock progressiu, incloent-hi cançons de la seua etapa musical amb Yes, Strawbs, David Bowie o Cat Stevens i altres gravades amb la cantant com La bambola di pezza. Les entrades encara poden adquirir-se amb un preu de 25 euros en Instanticket o en les taquilles del teatre.

La música continua el divendres 16 a La Llotja, a les 21.30 h, amb el concert indie d’Alex Sienna. El cantant ve a presentar a Elx el seu últim treball, Trágico y fugaz, on el compositor ens anima a “viure el present, ja que al final en la vida tot és fugaç, incloent-hi els moments tràgics”. Les entrades es poden adquirir en Instanticket, Wegoo, les taquilles del teatre i en la mateixa sala una hora abans del concert, a un preu de 10 euros.

La programació musical de la setmana il·licitana conclou amb la celebració dels concerts de la Passió segons Sant Joan de la Desena Setmana de Bach, sota la direcció de Rubén Pacheco. Aquests esdeveniments són d’entrada gratuïta i es realitzen dissabte a les 20:30 h en l’Església de Sant Josep i diumenge a les 21.30 h en la Basílica de Santa Maria.

Mentrestant, l’Odèon compta amb dues grans pel·lícules aquest cap de setmana. D’una banda, la filmoteca projecta la pel·lícula espanyola, guanyadora de deu premis Goya, Handia, fins al diumenge 18. La pel·lícula explica la història de Martín que, després d’haver lluitat en la Primera Guerra Carlista, torna al seu caseriu familiar a Guipúscoa i allí descobreix amb sorpresa que el seu germà menor, és molt més alt del normal. Convençut que tothom voldrà pagar per veure a l’home més gran sobre la Terra, tots dos germans s’embarquen en un llarg viatge per Europa. Per una altra costat, per al públic infantil, el dissabte i el diumenge es projecta la pel·lícula de Spielberg Mi amigo el gigante, l’adaptació del conte de Roald Dahl sobre una xiqueta que s’alia amb la reina d’Anglaterra i amb un gegant bonàs per a impedir una invasió de malvats gegants que es preparen per a menjar-se tots els xiquets del país. Tots dos films amb l’horari i el preu habitual.

Per la seua banda, l’Escorxador segueix amb els tallers “Descobrint el teatre musical” dissabte a les 10.00 h i “Xicotets i xicotetes artistes” el diumenge 18 d’11:00 a 13.00 h. A més, dins de la seua programació dedicada al Mes del Teatre, aquest cap de setmana, el centre acull dos projectes molt interessants. En primer lloc, el dissabte 17, es representa La Onironauta, a les 21.00 h amb entrada lliure amb invitació que es repartirà una hora abans de l’obra en la taquilla de l’Escorxador (màxim 2 per persona). Aquesta obra, escrita i dirigida per Desirée Belmonte, es conforma amb les experiències viscudes per l’artista en el seu viatge per llatinoamericà visitant comunitats indígenes dedicades a la interpretació dels somnis. A més, el centre cultural compta, durant tot el cap de setmana, amb el projecte “Microteatro en espacios públicos” de producció pròpia al costat de FITELX. En aquest esdeveniment es representen 4 peces de curta durada en diferents passades divendres des de les 20.00 h, dissabte des de les 18.00 h i diumenge des de les 12.00 h. El preu de les entrades són 7 euros per poder veure les quatre peces teatrals i es poden adquirir en les taquilles del Gran Teatre, en Instanticket i en la sala una hora abans de cada passada.

El teatre continua en la sala Tramoia, on es representa El rumor del soroll el dissabte 17 a les 18.00 hores, amb un preu de 4 euros. Aquesta obra, recomanada a partir d’11 anys, és una cartografia sonora pel soroll de les nostres vides. Un home col·lecciona experiències sonores. Registra paisatges i situacions. Investiga el silenciós soroll que va arribar a les nostres oïdes i que ja mai s’anirà, com el d’un frigorífic en la nit… Els guarda en caixes i llocs imaginaris. Hui aquest home ens convida a conéixer la seua xicoteta biblioteca de música en la Terra.

El teatre gratuït dedicat al públic infantil s’estén a les pedanies de la ciutat. El dissabte 17 a les 12.00 h, en la plaça de Sant Crispí de Torrellano, es representa Titirilanda se congela de la companyia il·licitana Trébol Teatro. Aquesta obra pretén reforçar la necessitat de reciclar a través d’un clàssic retaule de marionetes amb dolces pinzellades musicals i originals mescles de participació. Aquesta mateixa vesprada, a les 17.00 h en el centre juvenil de la Foia, es representa Ciència Divertida de Talleralia, funció que es repeteix en el centre social de la Marina el diumenge 18 a les 16.00 h.

Finalment, en la ciutat es poden seguir visitant aquesta setmana tres exposicions fotogràfiques temporals d’entrada gratuïta. En la sala de l’Ordre Tercera Franciscana “El camp de Bram”, en Sala d’exposicions temporals del MACE “La moguda i els 80. Una efervescència musical” i en l’Antiga Llotja Medieval “Ulls d’un altre món”. Aquestes exposicions tenen un horari de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00 hores, i de 10.00 a 14.00 hores, els diumenges i festius.