L’alcalde considera determinant la posició de ICOMOS sobre la possible afecció del trànsit de l’aparcament del Mercat Central al Misteri

L’alcalde considera determinant la posició de ICOMOS sobre la possible afecció del trànsit de l’aparcament del Mercat Central al Misteri

El regidor també reclama un pronunciament ràpid de la Conselleria de Cultura sobre la protecció del refugi de la Guerra Civil
“En cap cas adoptaré decisions que puguen posar en risc la declaració del Misteri com a Patrimoni de la Humanitat”, va assenyalar l’alcalde d’Elx, Carlos González, durant una compareixença davant els mitjans de comunicació.

 

González es va mostrar contundent en parlar sobre un informe municipal elaborat per petició del Comité del Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS), òrgan assessor de la UNESCO, i va manifestar que “ni per acció ni per omissió permetré que el Misteri puga perdre la seua condició de Patrimoni de la Humanitat”.

L’alcalde va informar que ja ha demanat una entrevista amb la presidenta del Comité Nacional d’Espanya d’ICOMOS, Begoña Bernal, “per a conéixer de primera mà la seua posició sobre el possible impacte de l’aparcament del Mercat Central en La Festa”.

L’alcalde considera determinant la posició d’Icomos a l’hora de prendre una decisió entorn del futur del projecte del Mercat Central. “ICOMOS és el que ha determinat que el Misteri siga Patrimoni de la Humanitat i el seu criteri serà vital”, va indicar Carlos González.

L’alcalde va manifestar la seua preocupació pel contingut i les repercussions d’aquest informe, encara que va precisar que no és concloent i va dir que es parla de conseqüències negatives del trànsit en la Festa i obri la possibilitat a mesures correctores.

González va explicar que es traslladarà aquest informe a l’empresa adjudicatària del projecte i va apreciar que per a buidar incerteses també sol·licitarà una entrevista amb el secretari autonòmic de Cultura amb la finalitat de demanar-li un pronunciament ràpid de la Conselleria sobre si el refugi de la Guerra Civil que hi ha sota el Mercat ha de ser protegit o simplement documentat.

L’alcalde va insistir en la necessitat d’un pronunciament ràpid de la Consellería, que és la que té les competències, “per a generar certeses i avançar en les solucions a un projecte que es va aprovar en l’anterior legislatura de forma atropellada”.