Incendi en hort de palmeres en la rodalia del Fondo

Incendi en hort de palmeres en la rodalia del Fondo

El fort vent i l’hora del dia va complicar l’actuació dels Bombers que van haver de treballar durant la nit per a refrescar la zona al costat de les Brigades Forestals desplaçades.

La foscor i el dens fum va afectar la CV861 que va haver de ser tallada amb un primer suport de les policies locals de Dolors i Catral.

 

El dia 12 d’abril al voltant de les 00.30 hores un veí de l’entorn del parc natural del Fondo va advertir al 112 sobre una resplendor en els seus voltants que va identificar com un incendi.

Desplaçats al lloc patrulles de la Policia Local van confirmar aquest extrem, situat en un hort proper, van observar que centenars de palmeres havien sigut ja calcinades pel foc, que es propagava ajudat per la força del vent en aquest moment. Malgrat el risc que afectara el parc natural, els Bombers d’Elx, recolzats per dotacions de Crevillent i Almoradí van aconseguir controlar-ho. S’ha hagut de refrescar la zona durant tota la nit, havent-se desplaçat al lloc Brigades Forestals per a ajudar en aquesta tasca.

La densitat del fum i la foscor va fer impracticable la circulació per la CV861, que va haver de ser tallada al trànsit, amb el suport de les properes patrulles de Dolors i Catral, fins a l’arribada de reforç del nucli urbà il·licità.

Està en curs la localització del propietari del terreny i s’investigarà igualment l’origen d’incident.