Medi ambient rescata dos gossos per un possible cas d’abandó

Medi ambient rescata dos gossos per un possible cas d’abandó

Tots dos animals, un Rottweiler i un Bòxer, presentaven símptomes evidents de desnutrició i possibles malalties cròniques.

Segons l’informe del veterinari de la Societat Protectora d’Animals i Plantes, de no haver-se produït la denúncia i la intervenció de la Policia podrien haver mort en dues setmanes.

El dia 19 de març la secció de Medi Ambient de l’UMA de la Policia Local va dipositar en la Protectora d’Animals dos gossos, un Bòxer i un Rottweiler en ser denunciat l’estat d’abandó i possible maltracte animal per part dels veïns. Pel que sembla, eren aquests els que alimentaven ocasionalment els animals fins que van decidir contactar per a denunciar el fet.

Comprovada la situació de desnutrició i possible abandó per la patrulla, es va localitzar el titular, aquest es va desplaçar fins a la Baia, on se situava la finca, i va explicar la seua rutina d’alimentació. Considerant les possibles accions legals i l’absència de documentació, la unitat de Medi ambient va proposar traslladar els gossos a la Protectora, cosa a la qual el titular va accedir voluntàriament.
Després de l’informe veterinari emés en dies posteriors, es va establir que només un dels animals tenia xip, l’extrema desnutrició i feblesa dels cans i es va determinar una possible malaltia crònica, al·lèrgica o infecciosa en un d’aquests. Així mateix, el col·legiat va determinar que havien estat molt de temps en condicions de manteniment i alimentació inadequats, va indicar que de no haver-se adoptat les mesures correctores podrien haver mort en escasses setmanes.

Aportats els informes veterinaris, es va comparéixer en dependències policials el passat 14 d’abril.