Agenda cultural del cap de setmana: del 27 al 29 de juliol

Agenda cultural del cap de setmana: del 27 al 29 de juliol

L’agenda cultural d’aquesta setmana destaca per la inauguració del Festival Internacional de Teatre d’Elx, que es desenvolupa a l’Escorxador, al Gran Teatre, als Odeon i a la plaça de Santa Isabel, del 28 de juliol al 5 d’agost.

Del 16 al 31 de juliol a L’Escorxador s’està realitzant un taller de microteatre impartit per Ramón Perera (Sevilla), al qual s’han inscrit, mitjançant convocatòria i de forma gratuïta, 39 actors i actrius de la província, tant professionals com amateurs.

Del 25 de juliol al 5 d’agost, hi ha, a la sala d’exposicions de L’Escorxador, una mostra fotogràfica que reuneix el treball de l’artista Laila White juntament a algunes instantànies que són el resultat d’un taller realitzat en Dansa Mobile i coordinat per Javier De la Calle.

Dissabte 28 de juliol, la sala B dels cinemes Odeon acollirà a les 20 hores la projecció del documental Que nadie duerma, de Mateo Cabeza. Hi haurà també un col·loqui.

Que nadie duerma és el resultat d’un seguiment immersiu en la companyia Dansa Mobile durant la construcció d’una de les seues obres, en aquest cas l’obra En vano. És un projecte de dos anys de durada on han pogut conviure i conéixer el treball que es duu a terme dins del centre Dansa Mobile, una entitat que treballa per al desenvolupament integral de les persones amb discapacitat a través dels diferents vessants de l’art. Durant aquests dos anys, han pogut comprendre quatre de les majors qualitats observades: humanitat, professionalitat, respecte i creació.  Aquest és un dels grans punts que sorprenen la majoria de la societat: la forma en com es relacionen entre ells.

Diumenge 29 de juliol, el Gran Teatre acull l’obra ‘En vano’ de Dansa Mobile i Incube Teatre.

A més, el Centre Cultural L’Escorxador d’Elx acull la segona edició del festival de heavy metal DEPLOY METAL FEST, un esdeveniment que reuneix els apassionats del gènere en una nit repleta d’actuacions de bandes de death metal, doom metal i heavy metal (Cain’s Dinasty, Moorland Fog i Baloth). A més, aquestà edició comptarà amb la reunió i el 25 aniversari d’una de les bandes mítiques d’Elx, Eternal Cry. L’esdeveniment començarà dissabte 28, a les 21 hores, i l’entrada és lliure limitada a l’aforament.

Torrellano Alt acollirà al CEIP Antonio Machado divendres 27 de juliol, a les 12 hores, l’espectacle de teatre Infantil La nena crea.

En els Arenals del Sol, el 28 de juliol, a les 22 hores, hi haurà un concert de la Coral Il·licitana.

I la Baia, el 27 de juliol, a les 21.30 hores, acollirà l’actuació de teatre La pareja perfecta, de Garbancita produccions.