L’Ajuntament estalvia 250.000 euros en interessos gràcies a la reestructuració del deute municipal

L’Ajuntament estalvia 250.000 euros en interessos gràcies a la reestructuració del deute municipal

La regidora d’Hisenda, Ana Arabid, diu que el deute municipal ha passat dels 119 milions del final de la passada legislatura als 57 milions actuals

La regidora d’Hisenda, Ana Arabid, ha donat compte de noves actuacions per a reduir el deute municipal, “un deute que ha passat de 119 milions d’euros de quan vam accedir a l’equip de govern als 57 milions actuals”.

“En la comissió d’Hisenda hem donat compte de tres modificacions pressupostàries. Una d’aquestes es correspon amb una modificació per reconeixement de crèdit, és a dir, per factures que quedaven pendents del passat exercici”, ha explicat Arabid, qui ha afegit que “quant a les altres dues modificacions, el seu contingut principal ve motivat per una reestructuració del deute municipal. En concret, es van dur a terme quatre operacions de substitució de préstec que han de tindre el seu reflex en el pressupost del 2018. És una substitució fruit de la renegociació dels préstecs amb les entitats bancàries, cosa que es tradueix en una reducció dels tipus d’interés”.

La regidora ha explicat que en un dels préstecs s’ha passat de l’euribor més 1,27 a l’euribor més 0,51. En un altre, passa de l’euribor més 1 a euribor més 0,50. “Això suposa un estalvi per a l’Ajuntament en les quatre operacions de substitució que ronda els 200.000 euros. A aquesta operació se li sumarà una altra més amb la qual estalviarem altres 48.000 euros”, ha indicat Arabid, que ha apuntat a més que “sumat, estem parlant d’un estalvi de 250.000 euros per a les arques municipals”.