L’Ajuntament i els empresaris de Cedelco uneixen forces perquè Elx siga pionera en la gestió i modernització d’àrees industrials

L’Ajuntament i els empresaris de Cedelco uneixen forces perquè Elx siga pionera en la gestió i modernització d’àrees industrials

La secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Blanca Marín, i l’alcalde, Carlos González, es reuneixen amb representants de la plataforma empresarial per a exposar-los les polítiques industrials de la Generalitat.

Elx està en les primeres posicions per a aconseguir la marca de “Municipi Industrial Estratègic” pel seu compromís amb l’excel·lència de les àrees industrials.

L’Ajuntament d’Elx i els membres del grup Cedelco (Cercle Empresarial d’Elx i Comarca) que presideix Joaquín Pérez, del Grup Soledad, han decidit unir les seues forces per a aconseguir que el municipi il·licità siga pioner en la gestió i modernització de les àrees industrials, segons va explicar aquest matí l’alcalde de la ciutat, Carlos González, després d’una reunió amb la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, i els representants de l’agrupació empresarial per a parlar sobre les polítiques industrials de la Generalitat Valenciana, que es va celebrar en l’hotel Hort del Cura.

Així mateix, en relació amb la nova Llei d’Àrees Industrials, Elx està en els primers llocs per a aconseguir la marca de “Municipi Industrial Estratègic”, segons va explicar Blanca Marín, “pel seu compromís amb l’excel·lència de les àrees industrials”.

La secretària d’Economia Sostenible va agrair a Cedelco “l’oportunitat que se m’ha oferit d’explicar les polítiques industrials que s’estan desenvolupant des de la Generalitat Valenciana” i va destacar el seu interés a “escoltar les preocupacions i les necessitats que es traslladen des d’aquest territori que té molta importància a escala empresarial i econòmicà“.

“Hem tingut l’oportunitat d’explicar i facilitar informació sobre l’aprovació de la llei d’Àrees Industrials, que és pionera en tot l’Estat i que té per finalitat modernitzar, millorar i facilitar la gestió de les àrees industrials i empresarials del nostre territori. Sabem que en aquestes zones es produeix més del 50% de l’activitat econòmica i per tant, disposar d’uns espais de qualitat i moderns és fonamental per a la competitivitat de les nostres empreses i per a millorar la qualitat de vida de les persones que hi acudeixen a treballar cada dia”, va explicar Marín.

Pel que fa al sector del calçat, la secretària autonòmica va assenyalar que “hem parlat en el marc del pla estratègic de la indústria a la Comunitat Valenciana. Fa un mes, aproximadament, es va reunir ací la taula sectorial del calçat, on es van plantejar els reptes que té el sector i el primer d’ells, el que hem identificat com a factor crític, és la qualificació dels recursos humans i, sobretot, aconseguir professionals qualificats en l’àmbit de la formació professional i en el de la formació superior per a treballar en la indústria. Hem estat veient la dinàmica de col·laboració per a millorar aquesta qualificació professional dels joves il·licitans”.

“La Llei d’Àrees Industrials estableix d’una banda una nova figura jurídica que és l’entitat de gestió i modernització que permetrà col·laborar a l’Administració pública i als empresaris i propietaris per a millorar aquests espais empresarials. Però és que, a més, contempla una classificació de les àrees industrials en tres categories, equivalents a les estreles dels hotels, per a disposar d’informació sobre la qualitat dels diferents espais industrials que permeta amb això atraure noves inversions. En la mateixa llei s’estableix que anualment es realitzaran programes d’ajudes i d’inversions en els polígons industrials. Aquesta llei arranca ara i amb ella s’obri un nou temps per a la millora dels polígons”, va afegir Blanca Marín.

Carrús i el Parc Empresarial, els primers

Per la seua banda, Carlos González, va assenyalar sobre aquesta qüestió que “l’objectiu que ens marquem tant Cedelco, els empresaris, com el mateix Ajuntament, és treballar perquè en l’aplicació de Llei d’Àrees Industrials i en la creació d’aquestes entitats de gestió i modernització Elx siga pionera, i que tant el Parc Empresarial com el Polígon de Carrús puguen ser dels primers enclavaments industrials de la Comunitat Valenciana en els quals es constituïsquen aquestes entitats. Creiem que ser els primers és un objectiu important perquè el Parc Empresarial és modèlic a la Comunitat Valenciana i el Polígon de Carrús necessita d’aquest impuls transformador que pot comportar la constitució de l’entitat de gestió i modernització”.

“En aquest moment estem treballant en la implementació d’un pla de modernització del polígon industrial de Carrús que esperem que es pose en marxa en l’últim trimestre d’enguany. De moment, s’està licitant l’actuació i comptem amb les ajudes de la Conselleria d’Economia Sostenible, que contribuiran a la millora d’un polígon molt important per al futur del municipi”, va manifestar l’alcalde.

Enclavaments tecnològics

La secretària autonòmica també va explicar que “en relació amb la Llei d’Àrees Industrials, dins de la promoció i millora dels polígons, s’estableixen algunes figures com els enclavaments tecnològics, que són els espais que per la seua proximitat als centres tecnològics i, sobretot, per disposar ja d’empreses de contingut tecnològic poden aconseguir aquesta consideració dins del marc de la llei. I Elx s’està preparant amb el seu projecte de futur immediat per a incorporar-se a aquesta categoria. A més, s’ha establit una marca, una consideració per als ajuntaments que estan molt compromesos amb l’excel·lència en les àrees industrials, com és el cas del municipi d’Elx, de “Municipi Industrial Estratègic”, i Elx és un dels primers que poden aspirar a aconseguir-la”.