L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, mantenen una trobada amb mig centenar de directors de centres de formació i de representants d’associacions empresarials i de comerciants
La Conselleria d’Educació dóna amb aquesta reunió el tret d’eixida per a més trobades en tota la Comunitat amb la finalitat d’agilitzar l’oferta formativa i adequar-la a les necessitats de les empreses
L’Ajuntament d’Elx crearà un fòrum permanent per a mantindre en contacte les empreses amb els centres d’FP amb la finalitat que la Formació Professional done resposta a les necessitats de mà d’obra qualificada que tenen les indústries, segons va explicar l’alcalde de la ciutat, Carlos González, després de la reunió que va mantindre, juntament amb el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, amb mig centenar de representants d’associacions empresarials, de comerciants i de centres d’ensenyament.
La reunió es va celebrar a l’Ajuntament i, tal com va assenyalar l’alcalde, es tracta d’establir un contacte fluït entre els directors dels centres de Formació Professional i representants del teixit productiu del municipi, “una relació fonamental per a adequar l’oferta de formació a la demanda”.
Per la seua part, el secretari autonòmic va indicar que “ha sigut una reunió interessant perquè han participat tant les diferents associacions empresarials com els directors dels centres d’FP. Han plantejat diferents propostes, encara que totes en la mateixa direcció, com una major flexibilitat en l’oferta i més capacitat que els centres i les empreses puguen organitzar i concretar l’oferta formativa”.
“Això requerirà canvis en la normativa estatal, que proposarem des de la Conselleria d’Educació, i en els aspectes de la normativa autonòmica que ens corresponguen. Es tracta de facilitar que no calga esperar quatre anys a tindre un nou títol d’FP que responga a determinades necessitats dels sectors productius perquè a aquest ritme, quan s’implant, les necessitats poden unes altres”, va afegir Soler.
“Es tracta que hi haja més agilitat en l’oferta, que es puguen concretar en diversos programes formatius, i molta més relació entre les empreses i els centres d’ensenyament, tant per a la formació del professorat com dels alumnes”, indica el secretari autonòmic.
“Crec que aquest tipus de reunions, i aquesta és la primera que desenvoluparem per tota la Comunitat, són fonamentals si de debò volem que les necessitats de la FP s’ajusten a les dels sectors productius i al mateix temps a les dels alumnes”, agrega el responsable de la Conselleria d’Educació.
Sixto Marco, centre de referència
D’altra banda, Soler informa que “s’ha fet insistència també en el suport sol·licitat a la Conselleria d’Educació perquè el centre de referència del calçat estiga en el Sixto Marco. Esperem que, el pròxim dia 10, el Ministeri de Treball accepte la proposta presentada per la Conselleria perquè l’institut il·licità siga el centre nacional de referència amb el suport de l’IES La Torreta d’Elda per a completar aquesta oferta formativa”.
Entre les associacions que han participat estan ACYSE, Zona 5, BRESSOLA, Associació de Comerciants Avinguda de Novelda, AVECAL, AEC, JOVEMPA, AEFPA, CEDELCO, AETE i AEME. Per part dels centres educatius han estat responsables dels IES Severo Ochoa, Monserrat Roig, Carrús, Nit de l’Albà, Tirant lo Blanc, La Torreta, Cayetà Sempere, Victoria Kent i Sixto Marco.