L’Ajuntament facilita la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social

L’Ajuntament facilita la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social

El projecte aconsegueix aproximadament 75 persones dels barris de Carrús i de Palmerars i s’està desenvolupant des d’agost fins a desembre d’aquest any

 

La regidora de Benestar Social, Teresa Macià, ha anunciat que la seua regidoria està impulsant un pla dirigit a la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social. Un programa que està subvencionat amb 147.000 euros del Fons social europeu i que es duu a terme comptant amb professionals de la regidoria de Benestar Social i 5 noves contractacions de personal (4 orientador/es laborals i 1 auxiliar administratiu). A més, es treballa de manera coordinada amb la regidoria de Promoció Econòmica, Educació i altres recursos de formació i ocupació.

El projecte aconsegueix aproximadament 75 persones dels barris de Carrús i de Palmerars i s’està desenvolupant des d’agost fins a desembre de 2018.

El programa va dirigit a persones en situació o risc d’exclusió social ateses per professionals dels equips base dels barris de Carrús i Palmerars, que presenten factors d’exclusió relacionats amb qüestions personals, laborals, de salut, relacionals, familiars, etc. Persones que també tenen una absència o falta de competències/habilitats personals i/o professionals, laborals i socials.

En aquest pla es respecta el criteri de paritat entre homes i dones i entre les persones participants hi ha dones víctimes de violència de gènere i persones amb diversitat funcional.

Als participants s’ofereix informació, orientació i assessorament per part dels Serveis Socials Municipals amb la finalitat de facilitar l’accés al sistema públic de protecció social i gestionar tots els recursos que s’ajusten a les necessitats de cada persona participant.

L’objectiu és millorar l’ocupabilitat de les persones més vulnerables a través del desenvolupament d’itineraris personalitzats d’inserció de caràcter integrador i multidimensional. A més, s’ofereix formació per al desenvolupament de competències personals i professionals bàsiques necessàries per a la millora de la seua autonomia.

“En definitiva, es tracta de fomentar l’accés i manteniment de l’ocupació des de la perspectiva de la inversió social (impuls i suport a la contractació de col·lectius vulnerables, foment de l’ocupació protegida a través de centres especials d’ocupació, promoció de l’autoocupació, etc)”, ha explicat Maciá, qui ha afegit que “també pretenem avançar en el coneixement dels avantatges socials i econòmics de la incorporació al mercat laboral de persones en situació de risc o exclusió social (campanyes de sensibilització en mitjans de comunicació, fullets informatius sobre avantatges econòmics, fiscals, convenis de col·laboració amb organitzacions empresarials, etc)”.