El regidor de Medi rural, Antonio García, assenyala la importància dels convenis de l’Ajuntament amb ASAJA per a la promoció d’aquests cultius
Pedro Valero, president d’ASAJA, ha mostrat la seua tranquil·litat per les previsions de disponibilitat d’aigua per al reg en aquesta temporada
El regidor de Medi rural, Antonio García, juntament amb la regidora de Mobilitat, Esther Díez, i el regidor de Participació, Felip Sánchez, han acudit a la inauguració de la campanya de “Hortalisses d’hivern”, que s’ha realitzat en el restaurant Nugolat i a la qual també ha acudit el president d’ASAJA, Pedro Valero.
“És important que treballem juntament amb ASAJA per a poder promocionar aquests productes importantíssims per al Camp d’Elx i per a afavorir una economia agrícola local il·licitana”, ha explicat el regidor de Medi rural, Antonio García.
Pedro Valero, president d’ASAJA, ha assenyalat que la campanya d’hortalisses d’hivern és de les més importants quant a superfície cultivada i producció obtinguda, perquè en aquesta campanya es cultivaran unes 1.425 ha, i si no ocorre cap incidència negativa es poden arribar a produir 22.075.000 quilos de carxofa, bròcoli, coliflor, romanesc, faves i creïlla que són els cultius més importants que componen aquesta campanya.
El regidor de Medi rural ha destacat la importància que té per a l’Ajuntament promocionar aquest tipus de cultius. “El que estem fent des de l’Ajuntament, a través de diferents convenis, és afavorir aquest tipus d’iniciatives perquè els il·licitans i il·licitanes coneguem molt millor aquesta agricultura, i gent de fora descobrisca els productes que tenim i els plats que es poden cuinar amb ells”, ha assenyalat Antonio García.
Per part seua, el president d’ASAJA ha explicat que quant al reg, “enguany estem tranquils perquè les previsions de disponibilitat d’aigua provinent de l’embassament del Fondo i la que eleva dels assarbs de la Vega Baixa la Comunitat de Regants ‘El Progrés’ són bones. Igualment, de l’aqüeducte Tajo-Segura tindrem aigua suficient per a acabar la campanya encara que en aquest cas els preus de l’aigua i quotes de dret de reg representen uns costos excessius per als cultius”.
Quant a aspectes negatius, Pedro Valero ha assenyalat que les gelades dels últims dies han afectat sobretot les carxofes, que poden haver patit una pèrdua de producció en algunes zones de fins al 15%.
Els cuiners del restaurant Nugolat han realitzat uns plats amb els productes del Camp d’Elx perquè els assistents els degustaren.
Producció d’hortalisses d’hivern segons ASAJA
Producte | Àrea | Producció prevista |
Carxofa | 800 ha | 13,6 millions kg |
Bròcoli | 250 ha | 2,55 millions kg |
Floricol | 150 ha | 3 millions unitats |
Romanesc | 25 ha | 425.000 unitats |
Fabes | 50 ha | 1 millió kg |
Creïlles | 150 ha | 1,5 millions kg |