La vicepresidenta del Consell inaugura juntament amb la regidora de Benestar Social la jornada de portes obertes dels serveis municipals “La Quarta Pota”

La vicepresidenta del Consell inaugura juntament amb la regidora de Benestar Social la jornada de portes obertes dels serveis municipals “La Quarta Pota”

L’Oficina Municipal d’Habitatge i el centre social dels Palmerars reben el premi al millor servei després d’una votació dels usuaris

Mónica Oltra: “El desenvolupament de l’Estat del Benestar genera riquesa i ocupació de qualitat”

 

“El desenvolupament de l’Estat del Benestar genera riquesa i ocupació de qualitat”, ha indicat aquest matí la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, durant l’acte d’obertura de la jornada de portes obertes dels serveis socials municipals “LaQuartaPota2019”, en companyia de la regidora de Benestar Social, Tere Maciá, que s’ha celebrat aquest matí en el Centre Polivalent de Carrús.

Oltra ha destacat que les inversions a Elx han passat de 600.000 euros a 1,6 milions d’euros, “quasi el triple que fa quatre anys, i de 22 persones finançades per la Generalitat ara en tenim 64, un equip que en una ciutat com Elx es nota més que amb 22”, ha assenyalat la vicepresidenta.

“Això no és sol una qüestió de protecció social, justícia o equitat, també és una qüestió econòmica. Això mou l’economia i genera ocupació de qualitat, ben remunerat i no deslocalizable, perquè les educadores i els educadors socials han d’estar treballant aquí. Aquestes jornades són per a dir-vos que és importantíssim provar, innovar, i si alguna cosa no funciona ho rectificarem. Us convide al fet que continuem innovant i treballant”, ha expressat Oltra.

Sobre la campanya “La Quarta Pota”, la responsable d’Igualtat de la Generalitat Valenciana ha assenyalat que els serveis socials són la pota que falta en la cadira que representa la campanya, “i els altres tres són l’educació, la sanitat i les pensions. Sobre aquestes quatre potes s’assenta l’Estat del Benestar i és el que fa que els serveis públics garantisquen el màxim possible una vida més fàcil a les persones”.

Durant la jornada, que també ha comptat amb la presència de la regidora de Representació Institucional, Mireia Mollà, s’ha explicat el funcionament de serveis municipals com l’oficina municipal de l’habitatge social; PANGEA, oficina d’atenció a les persones immigrants; el servei de dinamització comunitària i la Casa de la Dona.

Així mateix, la vicepresidenta i la regidora han entregat premis a l’oficina de l’habitatge com a millor servei i al dels Palmerars com a millor centre social. Els usuaris han distingit aquests dos serveis municipals després d’una votació que s’ha realitzat al llarg de dos mesos. La distinció ha consistit en una escultura de la cadira que ha sigut icona de la campanya “La Quarta Pota”. La vicepresidenta també ha rebut una escultura de mans de la regidora en agraïment a la seua participació en aquestes jornades.