Control sobre l’accés de menors a locals d’oci per Carnestoltes

Control sobre l’accés de menors a locals d’oci per Carnestoltes
  • La Brigada Nocturna i el GAO han incidit sobre la comissió d’actes incívics i el consum d’alcohol i estupefaents, mentre que la UEAC va atallar l’accés de menors amb documentació de tercers.
  • Els menors han arribat a demanar el préstec de DNI de persones amb edat suficient per a accedir a discoteques, fet pel qual totes dues parts han sigut denunciades davant Subdelegació de Govern.

Entre els dies 1 i 2 de febrer, que coincideix amb la celebració del Carnestoltes, es van disposar controls i vigilàncies específiques en els punts a priori de major activitat lúdica i d’oci, especialment en zona del centre i el polígon d’Altabix.

El caràcter festiu d’aquestes jornades va concentrar a una gran quantitat de joves en diferents punts de la ciutat, per la qual cosa des de la Brigada Nocturna es va rebre el suport del GAO (Grup de Suport a Operacions) per a millor seguiment de les incidències. El balanç final es redueix a una vintena de denúncies per infraccions a l’ordenança neteja (orinar en via pública principalment) i tinença o consum d’estupefaents.

Per part seua, la UEAC (Unitat d’Establiments i Activitats), va col·laborar amb el SEA (Servei Específic d’Admissió) de diverses discoteques en evitar el control d’accés de menors a les discoteques. Segons va poder saber-se, alguns menors tractaven d’aconseguir per xarxes socials el DNI d’una altra persona per a poder entrar en els establiments, i diversos individus van aconseguir amb això accedir després de ser-los col·locat l’habitual segell i passar el document a uns altres. Per això, quan va ser detectat pels serveis d’admissió i van tractar posteriorment de facilitar dades falses als agents de Policia Local, van ser intervinguts 15 documents d’identitat.

La denúncia afecta a les dues parts, d’acord amb la Llei orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana, per aportar dades falses en la identificació una i per negligència en la custòdia de documents una altra, són sancions entre els 300 i 600 euros.

El següent pas va ser diferenciar els DNI prestats dels quals pogueren ser sostrets o aconseguits de forma irregular, a la vegada que s’ha anat informant les famílies dels fets.

Aquesta vigilància, no va suposar un minvament d’altres labors habituals, com la realització de controls de Trànsit i Seguretat, on de nou es van formular una desena de denúncies per tinença de drogues, tretze alcoholèmies administratives positives, així com altres dos positius per presència d’estupefaents en l’organisme. També es van registrar detencions durant el desenvolupament d’aquests per trencament de condemna, reclamació policial i atemptat als agents, en aquest últim cas després de donar-se a la fugida i envestir una patrulla de Policia Nacional i ser-li intervingut al conductor cocaïna.

Els controls es van realitzar en nucli urbà i pedanies (Vallverda, Perleta…) i van ser identificats desenes de vehicles, principalment de veïns de la zona.