Comença la votació de propostes del Pressupost Participatiu 2019

Comença la votació de propostes del Pressupost Participatiu 2019

El regidor de Participació, Felip Sànchez, ha informat que des d’aquest dilluns, dia 15 d’abril, i fins al 10 de maig es poden votar les propostes del Pressupost Participatiu 2019.

“En total hi ha 230 propostes que són objecte de votació i la partida destinada per a aquestes actuacions és d’1.150.000 euros, un 15% més que anteriors edicions”, ha explicat el regidor, qui ha afegit que en total van ser 438 les propostes presentades pels il·licitans i il·licitanes i van ser desestimades algunes d’elles per no ajustar-se a les bases. Un total de 103 propostes s’han presentat en les OMAC i 335 per internet.

Felip Sànchez ha assenyalat que la zona 7, corresponent al Centre i al Raval, és la que més propostes ha presentat. La segona zona que més ha participat ha sigut Altabix.

La majoria de les propostes afecten a via pública, parcs i jardins i edificis municipals.

Quant a la temàtica de les propostes, Sànchez ha indicat que fan referència a reparacions de voreres i camins, centres educatius d’Infantil i Primària, millores en seguretat viària, horts urbans, jocs de cal·listènia, elements de skate, parkour o estacions de BiciElx.

Quant a les propostes més votades en 2018 van ser:

  1. Ampliació en jocs infantils a la plaça Castella.
  2. Pas de vianants amb semàfor en encreuament accés CEIP Princesa d’Astúries des d’avinguda d’Alacant.
  3. Tendals en aules i finestres de l’EIM Don Honorio.
  4. Tendals en aules i finestres de l’EIM Don Crispín.

 

Votació 2019

Respecte al procés de votació que aquest dilluns s’inicia, cal destacar que cada persona haurà de votar, com a mínim, tres de les propostes de la seua zona i un màxim de 10. Cada vot té el valor d’un.

Aquelles persones que vulguen votar en una zona diferent a la que els correspon, hauran de complir els requisits: motius laborals, d’estudis (també si es tracta del centre educatiu d’un fill/a) o de segona residència. En aquest cas, la votació serà presencial i s’haurà d’aportar qualsevol document que justifique aquesta situació.

La votació serà en línia: http://tramitarahora.ajuntamentdelx.es/presuparticipativos/index.aspx. Igual que en la presentació de propostes, s’articularà també un mecanisme de votació de les propostes en les diferents oficines OMAC de què disposa l’Ajuntament d’Elx: el personal de l’OMAC haurà d’entrar a l’aplicació i registrar el vot en la plataforma.

Únicament passaran a la següent fase de valoració per a ser executades aquelles propostes que compten amb un mínim suport de 30 vots, per tal de garantir que compte amb el suport de la ciutadania.

PROPOSTES PER A LA VOTACIÓ