“Calder a l’estil Brotons”, de Jaime José Brotons, es porta el primer premi, seguit de “Melós de rap”, d’Inmaculada Aguilar, i de “Fideuà”, de Ramona Durán
La final s’ha celebrat en les instal·lacions de l’Escola Municipal d’Hostaleria i ha comptat amb la participació d’11 concursants
L’alcalde, Carlos González, destaca que aquest certamen “afavoreix la convivència i permet compartir el talent dels nostres majors”
El plat “Calder a l’estil Brotons”, un calder de mújol elaborat per Jaime José Brotons Agulló ha sigut el guanyador de la tercera edició del concurs “Superchef Sènior”, organitzat per la Regidoria de Majors de l’Ajuntament d’Elx amb el patrocini de Dialprix, que s’ha celebrat en les instal·lacions de l’Escola Municipal d’Hostaleria amb la participació d’11 finalistes, i la col·laboració dels quatre guanyadors de l’edició de l’any passat.
El segon premi se l’ha portat el plat “Melós de rap”, un arròs amb rap cuinat per Inmaculada Aguilar Vázquez, i el tercer ha sigut per a la “Fideuà” de Ramona Durán.
El concurs ha comptat amb 32 participants de 34 inscrits i el jurat ha estat format per coneguts i conegudes xefs de restaurants il·licitans com Susi Díaz, de la Finca; Tomás López, de Mestizaje; Patricia Sanz, de l’Atelier de Patricia; José Calera, del Antojito Ilicitano; Noelia Pascual, de Cachito; Fran Castell, de confiteria Castell; i Odón Martínez, del Granaíno.
Els guanyadors s’han portat un carro amb productes de parament de Dialprix, a més de 200 euros per al primer classificat, 100 per al segon i 50 per al tercer. El primer i el segon també han sigut obsequiats amb un menjar o sopar en els restaurants Granaíno i Cachito.
Les fases prèvies del concurs es van celebrar els passats dies 26, 27 i 28 de març en les instal·lacions de l’Escola Municipal d’Hostaleria, que enguany s’ha quedat xicoteta per a albergar tot el públic que ha acudit a presenciar la final.
Convivència i talent
L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha agraït la participació dels xefs, l’esforç dels patrocinadors i el suport del públic, “però el realment important sou les persones que us heu implicat en el concurs, que participeu perquè estiguem davant aquesta meravella, que són els plats que heu elaborat”.
González ha destacat el treball realitzat pel personal de la Regidoria de Majors i pel seu responsable, Carlos Sánchez, “ànima máter d’un concurs que serveix per a una cosa tan valuosa com afavorir durant uns dies la convivència, el bon ambient, que estigueu junts i que, a part de cuinar, intercanvieu anècdotes, impressions i records. Serveix, en una paraula, per a conviure, perquè tinguem unes estones d’oci constructives, per a compartir i gaudir, una de les finalitats fonamentals del concurs”.
“Una altra part important és que trau a flotació el talent que durant molts anys segurament ha estat entre les vostres quatre parets, al servei de les vostres famílies. Amb aquest concurs esteu compartint el talent i demostrant el bon saber fer dels nostres majors. Volem reconéixer aquest talent, aquest saber fer i que gaudim durant una estona”, ha manifestat el regidor il·licità.