L’alcalde, Carlos González, i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, assisteixen a la clausura del curs d’Ajudant de Cambrer que ha format 15 persones aturades.
L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, han assistit aquest matí a la clausura del curs d’Ajudant de Cambrer que s’ha dut a terme a l’Escola Municipal d’Hostaleria. Allí, l’alcalde ha tornat a expressar l’aposta de l’Equip de Govern Municipal per desenvolupar cursos de formació que faciliten l’accés al mercat laboral a les persones desocupades.
“Hem de fer una valoració positiva sobre el que representa el curs per a aquesta ciutat, ja que d’una banda suposa impartir formació per a 15 persones en situació de desocupació, la qual cosa significa qualificar-les i donar-los oportunitats per a accedir al mercat de treball, i d’altra banda significa tindre incidència en la millora de la qualificació professional dins d’un sector, el de la restauració en el turisme, que és molt important per a la nostra ciutat”, ha indicat González qui ha afegit que “he de fer una valoració molt positiva del que representa aquest curs per a la nostra ciutat. Estem satisfets i considerem que les 90 hores de formació que s’han impartit possibiliten que aquests/es 15 alumnes tinguen una millor qualificació professional i per tant més opcions de trobar un lloc de treball, que en definitiva és l’objectiu que es planteja aquest Equip de Govern quan impulsem aquest tipus de cursos en col·laboració amb la Generalitat Valenciana”.
Al costat de l’alcalde i Molina, ha estat en la clausura del curs el director d’Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana, Mario Villar, qui ha assenyalat que “aquest curs ens ha servit per a estrényer la col·laboració amb l’Escola d’Hostaleria i formar persones per a qualificar molt més el treball de la gastronomia i també a aquells i aquelles cambreres que necessita la ciutat”. Villar ha anunciat que la Generalitat subvencionarà més cursos del Centre de Desenvolupament Turístic a Elx.
Amb aquests cursos es pretén que les i els alumnes puguen obtindre el denominat Certificat de Professionalitat, document amb caràcter oficial i validesa en tot el territori nacional que els capacite per a exercir una determinada professió, ofici o treball.
En concret, en el curs que aquest dimarts s’ha clausurat, els participants han aprés a assistir en el servei; preparar i presentar begudes senzilles; menjars ràpids; dur a terme les operacions, tècniques i normes bàsiques de preparació, manipulació i conservació d’aliments i begudes.