L’alcalde d’Elx nomena els nous pedanis

L’alcalde d’Elx nomena els nous pedanis

Carlos González i el regidor de Pedanies, Vicente Alberola, informen que continuen 17 dels 27 representants actuals, un 63%, i que canvien 10, un 37%

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el regidor de Pedanies, Vicente Alberola, han anunciat aquest matí el nomenament de nous pedanis que suposa el canvi de 10 dels actuals, un 37%, i el manteniment de 17, un 63%.

“Immediatament signaré el decret en què nomene pedanis en 27 pedanies d’acord al mecanisme previst en la llei i que, a més, és el compromís expressament assumit pels ciutadans i ciutadanes en el programa del PSOE amb el qual concorreguérem a les passades eleccions del 26 de maig”, ha assenyalat Carlos González.

“És un procediment perfectament legal i té tota la legitimitat democràtica que li atorga ser conseqüència d’un mandat que li dona el fet d’haver obtingut la ratificació majoritària en les urnes”, indica el regidor il·licità.

González ha explicat que “el nomenament directe per part del Govern municipal permetrà dues coses. D’una banda, aclarir quina és la funció real que el pedani ha de complir en la pedania i en la seua relació amb l’Ajuntament i amb el Govern Municipal i, per una altra, generar sintonia i coordinació entre el treball del govern municipal i el que han d’exercir els pedanis en el seu àmbit”.

“Hem dit, i hui volem reiterar-ho, que aquesta serà la legislatura de les pedanies. Volem intensificar durant aquest mandat l’esforç municipal que el Govern farà al Camp d’Elx. I això no és solament una declaració d’intencions, sinó que a més es tradueix en projectes concrets i de gran abast que s’executaran al llarg dels pròxims quatre anys”, ha afirmat el cap de l’Equip de Govern Municipal.

Millores d’equipaments i serveis públics

“Farem un gran esforç per millorar els serveis públics i els equipaments col·lectius en les pedanies. Això es tradueix en l’impuls i construcció dels centres socioculturals de l’Altet, Torrellano i els Arenals, que ja estan en els pressupostos; hem d’impulsar el transport a les pedanies; realitzar millores en col·legis de l’Altet, Matola, la Gàl·lia i la Baia, fer un nou col·legi a Torrellano i reformar els serveis sanitaris i la xarxa d’instal·lacions esportives”, ha expressat l’alcalde.

“Volem que els pedanis i pedànies compartisquen la visió i els projectes del Govern. Per això, considerem que els pedanis seran una eina fonamental i col·laboradors essencials del Govern Municipal en el camp. Dels 27 pedanis actuals, canviarem 10, el 37%, i es mantindrà el 63 per cent”, ha informat Carlos González.

Consulte el llistat de pedanis en el següent enllaç: pedanis 2019