Balanç de les festes d’Elx 2019

Balanç de les festes d’Elx 2019

L’alcalde anuncia que l’Ajuntament  incrementarà el pressupost anual per a Festes en un 25% amb la finalitat que al final de legislatura s’haja doblat l’aportació municipal

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha fet aquest matí balanç de les festes d’Elx 2019, unes festes que, al seu juí, han sigut “segures, esplendoroses i un autèntic revulsiu econòmic per a la ciutat”.

Tal com ha explicat González, poques vegades abans els carrers d’Elx han comptat amb tanta gent com en aquests últims nou dies, i a això ha contribuït la campanya de promoció de les festes que ha dut a terme l’Ajuntament a les províncies limítrofes, i que ha suposat un increment de visitants de localitats pròximes a Elx, tant de la Comunitat Valenciana com de Múrcia.

Cal recordar que, a través de les regidories de Turisme i Festes, l’Ajuntament ha contractat una vintena de tanques publicitàries en punts estratègics amb el Misteri i la Nit de l’Albà com a reclam.

L’alcalde ha indicat que “les Festes les iniciem amb el que probablement haja sigut el pregó més multitudinari de quants han tingut lloc a Elx, el pregó de Nino. I, des del dia 7, les festes han donat vida a la ciutat i s’han convertit en un autèntic revulsiu econòmic, del qual es beneficien el comerç i l’hostaleria.

A més, cada vegada són més els turistes que arriben a la ciutat atrets pel Misteri, la Nit de l’Albà, les desfilades de Moros i Cristians, les mascletaes, els Pobladors….”.

Carlos González també ha volgut felicitar “a totes i tots els que han fet possibles aquestes festes, des dels ens festers fins als cossos de seguretat i operaris/àries de neteja, pel seu lliurament i dedicació, i els anime a seguir en aquesta línia. I per descomptat als il·licitans i a les il·licitanes que han tingut un comportament excepcional i han gaudit al màxim de les festes de forma responsable, i han fet de les festes d’Elx unes festes segures”.

Els ferits en la Nit de l’Albà van ser 42, i cap d’ells greu. Una xifra raonable tenint en compte que es cremen més d’11.000 quilos de pólvora. D’altra banda, les campanyes de conscienciació sobre el consum de l’alcohol entre joves i contra la violència masclista, unides a un estret control de la Policia Local en locals de venda i en llocs en els quals es concentren els joves, han propiciat que no hàgem hagut de lamentar greus incidents.

Futur

Respecte al futur, el primer edil ha assenyalat que “des de l’Ajuntament continuem treballant per oferir a il·licitans, il·licitanes i visitants unes festes d’Elx encara millors, i per a això incrementarem el pressupost anual en un 25%, amb la finalitat que al final de legislatura s’haja doblat l’aportació municipal”.