Carlos González: “La Nit de “l’Albà” és única en el món gràcies a la passió dels i les il·licitanes per la pólvora i per aquesta nit màgica”

Carlos González: “La Nit de “l’Albà” és única en el món gràcies a la passió dels i les il·licitanes per la pólvora i per aquesta nit màgica”

L’alcalde recorda que demà 13 d’agost es cremaran més de 3.500 quilos de productes pirotècnics per part de l’Ajuntament als quals cal afegir els que llancen milers i milers d’il·licitans i d’il·licitanes des de les seues terrasses

L’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat per la regidora de Festes, Mariola Galiana, i per altres membres de l’Equip de Govern, ha assistit aquest matí al muntatge de les palmeres que es dispararan demà des del terrat de l’Ajuntament.

L’alcalde ha estat comentant l’última hora dels preparatius amb Fernando Ferrández, encarregat de muntatges de la Pirotècnia Ferrández, a qui ha agraït la labor que realitzen any rere any fent de la Nit de l’Albà “un espectacle únic en el món”.

“Tot està preparat perquè els il·licitans, les il·licitanes i les i els visitants puguem gaudir d’un espectacle pirotècnic únic, no solament per la intensitat dels més 2.000 quilos de pólvora que s’utilitzaran la nit del 13 d’agost, únic també per la implicació de milers i milers de persones d’Elx que contribueixen a aquesta festa llançant focs artificials des de les terrasses de tota la ciutat”, ha assenyalat l’alcalde, qui ha explicat que “la Nit de l’Albà és única en el món gràcies a la suma dels esforços municipals i a la passió de les i dels il·licitans per la pólvora i pel que representa aquesta nit màgica per a la nostra ciutat”.

González ha indicat que demà es cremaran per part de la Pirotècnia Ferrández més de 3.500 quilos de productes pirotècnics. A això caldrà sumar els milers de coets i tot tipus de productes pirotècnics que es llançaran a les terrasses particulars des de tots els punts de la ciutat.

En total enguany hi haurà 15 punts de llançaments. Les palmeres es disparen des d’un total de 10 terrasses, comptant amb la basílica de Santa Maria, i les coetaes des de cinc punts de sòl (av. Vicente Quiles, pont del Ferrocarril, passeig de l’Estació, Diagonal del Palau i pont d’Altamira).

Enguany es llançaran 228 palmeres de coets i 192 de carcassa (100 d’oripell, 90 de tronc). En total 420 palmeres palmeres que es dispararan menys distanciades en el temps que passat any, tal com ha explicat la regidora de Festes, Mariola Galiana, per a “guanyar en espectacularitat”

A això cal afegir la coetà amb 300 carcasses de xiuladors, 64.000 coets i 2.300 carcasses de tro.

Per la seua part, Manuel Ferrández ha indicat que un total de 35 operaris de la Pirotècnia Ferrández treballen des d’ahir en el muntatge de la Nit de l’Albà. Ahir va començar el muntatge de les eines i entre hui i demà es col·loca la pólvora a les terrasses. Demà es muntarà el que va al sòl i la Palmera de la Verge.

L’alcalde ha recordat que la Palmera de la Verge és única en el món pels 1.300 coetons que la componen i que li permeten ascendir una altura de 250 metres i obrir-se en el cel, i ocupar amb la seua llum un diàmetre de 600 metres. Es tracta d’una palmera insuperable que es manté en el cel il·luminant la ciutat durant 24 o 25 segons.