Carlos González: “La Nit de ‘l’Albà’ ha sigut esplendorosa, alhora que tranquil·la, gràcies al civisme de la població i a la gran labor de les forces de seguretat i dels sanitaris”

Carlos González: “La Nit de ‘l’Albà’ ha sigut esplendorosa, alhora que tranquil·la, gràcies al civisme de la població i a la gran labor de les forces de seguretat i dels sanitaris”

L’alcalde informa que 42 persones han sigut ateses enguany com a conseqüència de les ferides lleus patides durant el desenvolupament de la Nit de l’Albà i de la carretillà

Cap d’elles ha sigut de gravetat a pesar que la nit del 13 d’agost els il·licitans i les il·licitanes cremen més de 7.000 quilos de pólvora.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, va comparéixer el passat 14 d’agost juntament amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, la regidora de Festes i Sanitat, Mariola Galiana, el director mèdic de l’Hospital General, Jaume Serra, la directora d’infermeria de l’Hospital del Vinalopó, Mari Carmen Gil, i el cap de Bombers, Alberto Martín, per a fer balanç de la Nit de l’Albà.

“Una Nit de l’Albà esplendorosa alhora que totalment tranquil·la i segura”, ha declarat l’alcalde qui ha afegit que “ha sigut una nit en la qual ha imperat la normalitat i en la que no hi ha hagut incidències rellevants”.

Ha explicat que un total de 42 persones han sigut ateses enguany com a conseqüència de les ferides patides durant el desenvolupament de la Nit de l’Albà i la carretillà. Una xifra que es troba dins de la mitjana dels últims anys que està en 44. “Es tracta de xifres raonables tenint en compte que aquesta nit els il·licitans i les il·licitanes manegem prop de 7.000 quilos de pólvora, un 11% més que l’any passat”.

Dels 42 atesos per ferides lleus, la majoria, concretament 27, van ser atesos per Dya, 5 a l’Hospital General, 2 al PAS d’Altabix, 6 al PAS del Toscar i 2 a l’Hospital del Vinalopó. Només 7 persones van necessitar ser ateses en un centre hospitalari, i totes van ser donades d’alta ja que les seues ferides no revestien especial gravetat.

Els motius de les lesions han sigut: 16 per carretilles, 14 per caiguda de canyes i 12 per altres motius relacionats amb l’ús de material pirotècnic.

Un total de 22 dels atesos van ser homes i 20 dones. A més, 9 dels 42 ferits totals van ser dins de la zona fitada i 33 fora.

“Un any més, hem de felicitar les prop de 350 persones que han format el dispositiu de seguretat de la Nit de l’Albà, ja que gràcies a la seua gran labor hem aconseguit, un any més, que no es produïsquen incidents de gravetat. Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Bombers, Protecció Civil, atenció sanitària i operaris municipals han realitzat una treball magnífic”, ha explicat Carlos González.

L’alcalde ha afegit que “cal tindre en compte que aquesta nit es cremen milers de quilos de pólvora en tots els punts de la ciutat amb el risc que això comporta. Per això també vull felicitar els membres de la Pirotècnia Ferrández per fer una Nit de l’Albà espectacular extremant les mesures de precaució”.

“A això cal sumar el comportament cívic de les il·licitanes i dels il·licitans que han participat en la Nit de l’Albà amb responsabilitat i fent un bon ús dels productes pirotècnics. En definitiva, el fet que hàgem tingut una nit tranquil·la és conseqüència de la responsabilitat, del civisme i de la sensatesa de la població, que són els factors clau que ens permeten tindre una Nit de l’Albà tranquil·la”.

El doctor Jaume Sastre ha explicat que, enguany, s’han atés un total de 5 ferits a l’Hospital d’Elx, tots de caràcter lleu. Un número similar al del passat any en què s’en van atendre 4. Tots els pacients van ser donats d’alta de forma immediata ja que no revestien gravetat”.

A més, la directora d’infermeria de l’Hospital del Vinalopó ha manifestat que “a l’Hospital del Vinalopó enguany s’ha atés a un únic lesionat. Un xiquet d’1 any que va acudir per lesions lleus”.

Finalment, el cap de Bombers, Alberto Martín, ha destacat que una de les claus que hi haja hagut pocs incidents ha sigut “el gran treball de coordinació realitzat entre les forces de seguretat de l’estat des del Centre de Coordinació d’Emergències”.