El regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez, participa en la reunió dels onze grups d’acció local (GAL) de la Comunitat Valenciana

El regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez, participa en la reunió dels onze grups d’acció local (GAL) de la Comunitat Valenciana

Els GAL gestionen els Fons Leader de la Unió Europea per al desenvolupament rural i la lluita contra el despoblament. L’Ajuntament d’Elx forma part de l’Associació per a la Sostenibilitat i Innovació Rural (AGAFAR) que desenvolupa l’estratègia en el sud de la Comunitat Valenciana. Les ajudes gestionades per AGAFAR comprenen un milió d’euros per al període 2019-2021.

El regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez, va participar ahir a València en la reunió de treball dels onze grups d’acció local (GAL) de la Comunitat Valenciana. L’Ajuntament d’Elx forma part de la Junta Directiva de l’associació per a la sostenibilitat i innovació rural (AGAFAR) que desenvolupa l’estratègia en el sud de la Comunitat Valenciana, per a això compta amb un milió d’euros per a la realització de projectes durant el període 2019-2021.

La reunió ha estat presidida per Mireia Mollà, consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició ecològica, acompanyada del secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, i el director general de Desenvolupament Rural, David Torres. La consellera ha anunciat en la reunió la resolució favorable de més de 200 projectes de l’última convocatòria.

Segons el regidor Felip Sànchez, “la reunió ha servit per a posar en comú quals han de ser les futures millores en el desenvolupament de les estratègies, amb l’objectiu d’agilitar la concessió de les ajudes Leader”. A més ha destacat que aquestes ajudes “són fonamentals per a impulsar el desenvolupament rural del sud de la Comunitat Valenciana i, especialment, el del Camp d’Elx”.