Iván Clement revalida “l‘Espardenya d’Or” en el VI Campionat Internacional de Trepa de Palmera

Iván Clement revalida “l‘Espardenya d’Or” en el VI Campionat Internacional de Trepa de Palmera

L’edil de Turisme, Carles Molina, destaca l’altíssim nivell dels participants, mentre que la regidora d’Educació, María José Martínez, es compromet a difondre l’ofici de palmerer a les escoles il·licitanes

Una vegada coronada la Verge de l’Assumpció en la basílica de Santa Maria, finalitzant així el segon acte del Misteri, prop d’un miler d’il·licitans i d’il·licitanes s’han acostat a la zona de Traspalau per a gaudir del VI Campionat Internacional de Trepa de Palmera, organitzat per l’Associació de Palmerers d’Elx (APELX) amb el suport de l’Ajuntament il·licità.

El responsable de l’àrea de Turisme, Carles Molina, la regidora d’Educació, María José Martínez, i el president d’APELX, Vicente Campos, així com membres de la Corporació Municipal, han sigut testimonis de la gesta empresa pels 13 participants: escalar en el menor temps possible, amb una corda i amb espardenyes, una palmera de deu metres. L’objectiu de la competició és visibilitzar l’ofici del palmerer i la cultura il·licitana, per la qual cosa no han faltat ni els dàtils ni la música; en concret, un tribut al cantautor Pepe Tejera.

Molina, ha destacat l’altíssim nivell,i a més, ha lloat el bon ambient existent durant la competició. La regidora d’Educació, per part seua, s’ha compromés a portar l’ofici de palmerer a les escoles del municipi perquè els i les alumnes “coneguen i es mostren orgullosos/es d’aquest senyal d’identitat”. Tots dos, després de finalitzar la prova, i juntament amb el president d’APEX, han efectuat el lliurament de premis.

Al primer classificat, que ha revalidat la seua victòria respecte a l’any passat, Iván Clement (11,31”), se li ha obsequiat amb el trofeu característic del torneig: l’Espardenya d’Or. El segon lloc ha sigut per a Jesús Aldarias (13,25”); el tercer, per a Vicente Manuel Morote (13,43”). Així mateix, s’ha guardonat amb una Espardenya d’Or honorífica a la família Serrano Valero, pel seu treball artesanal amb la palma blanca durant generacions.