La comissió de festes del Passeig de Germanies guanya el primer premi del Concurs d’Arròs amb Costra

La comissió de festes del Passeig de Germanies guanya el primer premi del Concurs d’Arròs amb Costra

El segon premi i el tercer han sigut per a les comissions de Baltasar Tristany i Torres Quevedo

Repartides més de 5.500 racions de paella i arròs amb costra entre el nombrós públic que va abarrotar el passeig de l’Estació. L’Ajuntament reforça les mesures de prevenció i col·labora amb la gestora per a repartir abundant aigua i crear zones d’ombra amb la finalitat de combatre la calor.

La comissió de festes del Passeig de Germanies s’ha portat aquest matí el primer premi del Concurs d’Arròs amb Costra, plat típic il·licità, organitzat per la Federació Gestora de Festejos Populars en el marc de les festes patronals d’Elx, que ha comptat amb la participació de representants de 18 comissions.

El segon premi ha sigut per a la comissió de Baltasar Tristany i el tercer per a la de Torres Quevedo. Els premis han consistit, respectivament, en 15, 10 i 5 lots d’arròs.

El concurs s’ha celebrat al passeig de l’Estació, i ha comptat amb la presència de l’alcalde, Carlos González; la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà; la regidora de Festes, Mariola Galiana; i membres de l’Equip de Govern Municipal.

Durant la celebració d’aquest esdeveniment s’ha cuinat un arròs amb costra gegant, per al que ha sigut necessària l’ajuda d’una grua, i una paella, també gegant, que han permés repartir més de 5.500 racions d’arròs entre el nombrós públic que guardava cua.

Amb la finalitat de pal·liar la forta calor, i gràcies a l’estreta col·laboració entre l’Ajuntament i la Federació, segons han explicat l’alcalde i el president dels festers, Fernando Jaén, l’empresa mixta municipal Aigües d’Elx ha instal·lat una carpa amb una font de sis braços per a repartir aigua entre les persones assistents a l’esdeveniment i les persones que esperaven per a obtindre la seua ració d’arròs.

Així mateix, en l’espai on s’han elaborat les paelles, s’han habilitat zones d’ombra per a combatre les altes temperatures, que s’acostaven als 40 graus, i s’ha multiplicat la provisió de botelles d’aigua.

L’Ajuntament també ha reforçat les mesures de prevenció amb més mèdics en els serveis d’emergència, i ha traslladat activitats a zones d’ombra natural com el Parc Municipal amb la finalitat de combatre les altes temperatures.

“És un plaer veure com les comissions de festes s’impliquen en aquesta tradició i participen en el concurs d’arròs amb crosta. Això li dona una mica més de gràcia a aquests matins dels dies de festa a la nostra ciutat i genera un ambient extraordinari al passeig de l’Estació. Cal agrair als homes i dones de les comissions de festes el seu treball i dedicació. Han fet un arròs amb costra meravellós. A partir de demà, el racó gastronòmic i les mascletaes i li donaran un al·licient especial a les festes d’Elx”, ha declarat l’alcalde.