La regidora de Mobilitat, Esther Díez, informa sobre les alternatives de transport col·lectiu durant les festes

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, informa sobre les alternatives de transport col·lectiu durant les festes

S’insta als il·licitans i il·licitanes a informar-se diàriament a través de la web municipal, en el telèfon de Prefectura (966 65 80 92) i en les xarxes socials de la Policia Local dels talls de carrers.

 

Fins i tot en festes, l’Ajuntament garanteix a la ciutadania uns serveis de transport públic de qualitat. La regidora de Mobilitat Urbana, Esther Díez, acompanyada pel regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, pel gerent de l’Associació Radiotaxi d’Elx, Vicente Murcia, i el gerent d’AUESA, Ángel Luis Andreu, ha explicat les plataformes en les que il·licitans i il·licitanes podran informar-se dels talls de trànsit previstos des de ahir, 5 d’agost, fins al dia 15, amb motiu de les celebracions patronals, i les alternatives en transport col·lectiu existents.

Els talls de trànsit, ha afirmat la regidora, “són els habituals per aquestes dates a conseqüència de les activitats festives previstes en la via pública”, i ha convidat el veïnat d’Elx a consultar els detalls en la web municipal, en el telèfon de la Prefectura (966 65 80 92) i en les xarxes socials de la Policia Local. Quant a alternatives de transport públic, Díez ha detallat aquelles parades de taxi i autobús urbà que garantiran l’accés a la ciutadania al Centre d’Elx en transport públic, en aquest cas també s’anima a consultar les aplicacions, webs i xarxes socials tant de Ràdio Taxi com d’AUESA.

 

Parades de taxi

  • 7, 9 i 11 d’agost, des de les 20’00 hores, es garanteix l’accés a la parada de Taxis de la plaça de la Mercè, a través dels carrers: Porta d’Alacant, Capità Lagier.
  • 8, 10, 11 i 14 d’agost, des del moment que es duga a terme el tall del trànsit rodat cap al c/ Reina Victòria, es permetrà l’accés a la parada de Taxi del c/ Doctor Caro, des del c/ Lepanto. El dia 12 d’agost, des de les 17.00 a les 24.00 hores, s’estableix una parada provisional de Taxi, en la zona de càrrega i descàrrega del c/ Joan Carles I, façana del col·legi de Jesuitines.
  • 14 d’agost, entre les 20’00 i les 15’00 hores del 15 d’agost, s’estableix una parada provisional de Taxi, en la zona de càrrega i descàrrega del c/ Joan Carles I, façana del col·legi Jesuitines.
  • 14 d’agost, entre les 23’00 i les 06’30 hores, del 15 d’agost s’estableix una parada provisional de Taxi, en el carril d’autobús urbà, al costat del Palau d’Altamira.

 

Parades d’autobús urbà i mascletà vertical

La majoria del temps estaran disponibles en les parades d’autobús urbà de Doctor Caro (bescanviador central) i de Cristóbal Sanz, 26 (Bingo Central). De manera específica, Díez ha especificat els accessos al Martínez Valero amb motiu de la mascletà vertical nocturna que organitza la Gestora de Festejos Populars a partir de les 22.00 hores del dia 5 d’agost.

En el cas de l’autobús urbà, les línies habituals en horari habitual (K, E i H) serviran per a arribar al coliseu il·licità. Per al retorn, el recorregut serà similar al nocturn, amb parades en l’avinguda de l’Altet i al costat de l’hotel Ibis, i que connecta el Martínez Valero amb el Centre, Carrús i el Toscar, i que estarà disponible fins a les 23.30 o “fins que hi haja gent en els voltants de l’estadi”, ha dit Díez.

Quant al servei de taxi, s’establirà una parada en l’avinguda de l’Altet, al costat de la parada de bus per a donar servei a les persones que opten per aquesta manera de transport, tant al principi, com al final de l’espectacle pirotècnic. La regidora ha animat a la ciutadania i visitants a deixar el cotxe particular a casa i a fer ús del bus, el taxi i també el servei de Bicielx (que estarà actiu en el seu horari habitual), recordant que, en cas d’aglomeració de persones, els ciclistes han de baixar de la seua bicicleta i circular com a vianants. “El transport públic és la manera més senzilla per a moure’s aquests dies a Elx”, ha conclòs Esther Díez.