L’Ajuntament aprofita l’estiu per a realitzar obres en 17 centres escolars

L’Ajuntament aprofita l’estiu per a realitzar obres en 17 centres escolars

La regidora d’Educació, María José Martínez, recorda que l’Equip de Govern inverteix prop d’un milió d’euros en treballs per a millorar les instal·lacions dels col·legis.

La regidora d’Educació, María José Martínez, ha informat aquest matí sobre les actuacions que l’Ajuntament està duent a terme en els centres escolars de la ciutat i les pedanies amb la finalitat de condicionar els col·legis davant l’inici del curs escolar.

Tal com ha recordat la regidora, el pressupost que l’Equip de Govern ha destinat a la millora dels centres gira al voltant del milió d’euros, “un exemple clar del nostre compromís amb l’educació pública”.

“En concret, al llarg de l’estiu, hem estat treballant en 17 centres educatius, en deu dels quals les obres ja han finalitzat. És el cas del centre d’Educació Especial Tamarit amb la reforma i condicionament de lavabos; la reforma de sala de caldera per a instal·lació d’una nova caldera en pavelló d’infantil del Marià Benlliure; reforma i condicionament d’aula d’infantil per a xiquets de 2 anys a L’Alcúdia; reforma i condicionament amb ampliació de nova aula per a primària a la Gàl·lia; reparació xarxa de sanejament en cuina del Sant Ferran; ampliació de pati per a infantil al Jaume Balmes; reparació de paviment en lavabo d’aula d’infantil al Francesc Cantó; reparació de taulells en menjador i cuina a la Baia; pintura al Carles III; col·locació de banyera en lavabo d’infantil de l’Escola Infantil Rosa Fernández.

Al marge d’aquestes actuacions ja acabades, ara estem treballant en diversos centres amb la substitució de portes com al Miguel de Cervantes, la reparació de taulells al Verge de l’Assumpció; el pavimentat per a cambra frigorífica i reforç de la pèrgola a l’Escola Infantil Don Crispín; Reforma en aula d’educació especial i construcció de dos armaris al Menéndez i Pelayo; la instal·lació d’un nou sòl especial embuatat al Verge de la Llum o la instal·lació de l’escomesa elèctrica, connexió d’aigua potable i clavegueram en aules prefabricades al col·legi La Pau.

“Són xicotetes obres que el que busquen és que tots els centres educatius al setembre estiguen en les millors condicions per a l’inici del curs escolar”, ha indicat la responsable d’Educació.

Martínez ha afirmat que també hi ha dos contractes programats per a la segona quinzena d’agost en relació a la pintura de les tanques metàl·liques de diversos centres.

S’actuarà en un total de set centres educatius amb un import d’uns 44.000 euros. En concret a L’Alcúdia, al Marià Benlliure, al Reis Catòlics, a El Palmerar, a la Hispanitat i al Sanchís Guarner.

A més, a l’escola infantil Els Xiquets es procedirà a la reforma de la coberta en les claraboies amb una inversió de 14.000 euros.