L’Ajuntament duu a terme una estreta vigilància sobre els 27 llocs de venda de pólvora

L’Ajuntament duu a terme una estreta vigilància sobre els 27 llocs de venda de pólvora

El regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, i les regidores de Festes, Mariola Galiana, i d’Obertures, Ana Arabid, acompanyen la Policia Local en els controls sobre la comercialització de productes pirotècnics

L’Ajuntament d’Elx, a través de la Policia Local, està duent a terme un ferri control dels punts de venda de productes pirotècnics des del passat 1 d’agost.

Divendres passat 9 d’agost el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, la regidora de Festes, Mariola Galiana, i la regidora d’Obertures, Ana Arabid van acompanyar l’inspector cap de la Policia Local, José Antonio Corrales, i diversos agents en aquestes visites de supervisió a aquests llocs.

“Estem visitant alguns dels punts de venda de productes pirotècnics acompanyant a la Policia Local per a conéixer la important labor que realitzen de control d’aquests establiments”, ha explicat Ramón Abad qui ha afegit que “en total enguany s’han autoritzat un total de 27 punts de venda de focs artificials que són supervisats per la Policia Local des del passat 1 d’agost”.

El regidor ha assenyalat que cadascun d’aquests llocs és inspeccionat pels agents una mitjana de quatre o cinc vegades des de la seua obertura fins al final de les festes. I que, des de l’Ajuntament, s’està posant “tota la carn a la graella” perquè es complisquen totes les mesures de seguretat rigorosament, amb la fi que “la Nit de l’Albà lluïsca i siga una referència d’Elx a tot el món i tinguem una festa el més segura i tranquil·la possible”.

“L’objectiu és que hi haja seguretat en la venda d’aquests articles”, ha expressat l’edil, que, a més, ha continuat dient que els propietaris dels establiments col·laboren “des del primer dia” amb les autoritats municipals, atés que “ells són experts, estimen la festa i volen que es desenvolupe amb normalitat”. Abad ha detallat que es vendran més de 2.000 quilos de material pirotècnic durant aquests dies perquè els “il·licitans, il·licitanes i visitants puguem gaudir de la millor Nit de l’Albà possible”.

Entre les qüestions sobre les quals s’exerceix el control estan:

– Que no es venguen als menors productes que no estiguen catalogats per a la seua edat, (per exemple, als menors de 12 anys només es poden vendre F1 productes com bengales i bombetes…).

– S’inspeccionen els polvorins (magatzems de pólvora) per a comprovar que reuneixen les condicions de seguretat necessàries.

– Es comprova que els productes estiguen catalogats i ben etiquetats.

-Es comprova que la cartelleria siga l’adequada (cartell de prohibit fumar…).

– Es comprova que no hi haja en la caseta un aforament major que el permés.

En definitiva, se supervisen tots els elements necessaris per a garantir la seguretat. No hem d’oblidar que la majoria dels accidents es produeixen pel mal ús de la pólvora. És fonamental usar els productes de forma adequada i adaptats per a cada edat.