L’alcalde es reuneix amb els responsables dels sindicats UGT i CCOO per a intensificar el diàleg social

L’alcalde es reuneix amb els responsables dels sindicats UGT i CCOO per a intensificar el diàleg social

Carlos González i Carles Molina, regidor de Promoció Econòmica, despatxen a l’Ajuntament amb els secretaris d’UGT, Ismael Senén, i CCOO, Carmen Palomar.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, s’han reunit aquest matí amb els secretaris generals d’UGT de la Muntanya, Vinalopó i Baix Segura, Ismael Senén, i de CCOO del Vinalopó i Baix Segura, Carmen Palomar, per a establir estratègies de col·laboració entre el Govern Municipal i els agents socials i intensificar el diàleg social.

“Hem tingut una reunió fructífera amb els representants d’UGT i de CCOO. És una presa de contacte per a parlar de la col·laboració entre el Govern Municipal i els agents socials, per a parlar del treball que tenim per davant al llarg dels pròxims quatre anys amb l’objectiu fonamental d’intensificar el diàleg social”, ha assenyalat l’alcalde en finalitzar la trobada.

“Tant els agents socials com el Govern Municipal som conscients que tenim per davant importants reptes de naturalesa sociolaboral que cal afrontar amb un diàleg social intens. A partir d’ací hem parlat de qüestions concretes com intensificar el paper en els acords territorials d’ocupació, la participació dels sindicats en la definició de les polítiques d’ocupació municipals, l’interés per potenciar elements que van arrancar en la passada legislatura com el Consell de la Formació Professional o la Mesa de l’Economia Submergida, i connectar amb la lluita contra el frau que s’impulsa des del Govern Autonòmic o que els sindicats formen part dels treballs de definició del model del gestió del Centre Internacional de Disseny i Moda del Calçat”, ha explicat González.

“En definitiva, hem parlat de projectes socioeconòmics orientats a impulsar la creació d’ocupació a la ciutat i millorar la seua qualitat, un objectiu de les centrals sindicals i també del Govern Municipal, ha assenyalat el regidor.

Carmen Palomar, per part seua, ha manifestat: “ens hem emplaçat a tindre reunions quadrimestrals amb l’alcalde i amb el regidor d’Ocupació per a desenvolupar el diàleg social i intentar influir en totes les polítiques d’ocupació. També ens sembla important tindre en compte el coneixement de la realitat que tenim sobre atur o afiliació a la Seguretat Social per a millorar la vida de les persones.

Pel que respecta a UGT, Ismael Senén ha indicat que “totes les línies han d’anar orientades a desenvolupar una política d’ocupació justa i equitativa, on puguem obrir canals per a influir en les polítiques d’ocupació necessàries per al desenvolupament econòmic d’aquesta ciutat. Al setembre es posarà en marxa l’Observatori del Frau, necessari perquè aquesta comunitat i les seues localitats posen en marxa economies que puguen afavorir un desenvolupament equilibrat. Així mateix, assumim el compromís de l’alcalde amb els agents socials per a establir aquest diàleg social com a mecanisme per a activar l’ocupació de qualitat a la nostra ciutat”.