L’alcalde planteja a Ximo Puig la col·laboració de la Generalitat per a la construcció d’un nou conservatori i d’una altra depuradora

L’alcalde planteja a Ximo Puig la col·laboració de la Generalitat per a la construcció d’un nou conservatori i d’una altra depuradora

Carlos González anuncia que Generalitat i Ajuntament signaran un conveni per a concretar la compensació per la compra de terrenys per a la creació de la Universitat Miguel Hernández d’Elx i impulsar projectes com un gran Pla de Rehabilitació d’Habitatges.

 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, s’ha desplaçat a València per a mantindre una reunió amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, amb la finalitat d’abordar assumptes pendents per a la ciutat. “Ha sigut una reunió molt positiva i fructífera en la qual hem fet un repàs a tots els assumptes en els quals treballem. Ajuntament i Generalitat venen cooperant en els últims quatre anys per a millorar els serveis públics, per a impulsar la creació d’ocupació i riquesa a la ciutat i, fonamentalment, per a modernitzar serveis públics que la Generalitat presta a la nostra ciutat”, ha declarat l’alcalde.

Entre els assumptes tractats ha estat el deute històric de la Generalitat amb Elx. “Hem plantejat la necessitat de concretar la compensació per l’adquisició dels terrenys de la Universitat Miguel Hernández d’Elx per part de l’Ajuntament. En aquest sentit signarem un conveni de cooperació Generalitat-Ajuntament per a emmarcar la cooperació que ens permeta impulsar projectes com un gran Pla de Rehabilitació d’Habitatges en el seu vessant d’accessibilitat i eficiència energètica. Així mateix, li he demanat al president que estudie dos projectes que són estratègics per a Elx com la inclusió dins d’Edificant d’un nou Conservatori Professional de Música, que per a nosaltres és una autèntica prioritat, i la construcció d’una nova depuradora a la ciutat que substituïsca l’actual, que ha quedat inserida en el barri del Pla i s’ha convertit en un problema urbà”.

González ha explicat que també s’han posat sobre la taula els assumptes que estaran en l’agenda conjunta d’Ajuntament i Generalitat en els pròxims quatre anys. “Un d’aquests és el Pla Edificant amb el qual la Generalitat invertirà més de 35 milions d’euros a la nostra ciutat. Però també hem dialogat sobre inversions en infraestructures sanitàries, de la remodelació de l’Hospital General i de l’objectiu que ens tracem de construir un nou centre de salut a la ciutat”.

Un altre projecte sobre el qual han parlat l’alcalde i el president ha sigut el del Centre Internacional de Disseny i Moda del calçat, per al qual la Generalitat ha adquirit l’antic edifici de Correus a Elx. “Crearem una comissió mixta composta per la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament d’Elx i empresaris del calçat, cas de l’Associació Espanyola de Components per al Calçat (AEC) i Avecal, de manera que siguem capaços de definir un gran projecte que siga el motor de la indústria del calçat en les pròximes dècades”.

La creació de sòl industrial ha sigut un altre dels assumptes tractats, “en definitiva hem fet un repàs als grans projectes que la Generalitat ha desenvolupat durant els últims quatre anys i que hem de culminar, i també hem parlat de nous projectes de modernització de serveis públics, d’impuls econòmic, de creació d’ocupació… En definitiva, projectes per a millorar la qualitat de vida dels il·licitans i de les il·licitanes”.

Reforç davant el ministeri de Foment

D’altra banda, l’alcalde ha demanat a Ximo Puig que “reforce” les reivindicacions de l’Ajuntament d’Elx davant el Ministeri de Foment en matèria d’infraestructures viàries i ferroviàries.

“Assumptes com l’entrada en servei de l’AVE, el tram pendent de la circumval·lació sud, l’alliberament del peatge de la segona circumval·lació d’Alacant, el tercer carril de l’A-31 entre Elx i Villena i la millora de la xarxa de rodalia, són assumptes prioritaris per al futur d’Elx i de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa he sol·licitat al president que reforce les nostres peticions davant el Govern d’Espanya”, ha explicat Carlos González.