Presenten ‘Mercuri’, el nou camió d’emergències de la Policia Local d’Elx

Presenten ‘Mercuri’, el nou camió d’emergències de la Policia Local d’Elx

Carlos González ha lloat ‘la iniciativa i el disseny propi dels agents’ en la construcció d’un vehicle que permetrà al cos de seguretat ser ‘més visible’

La Policia Local d’Elx (PLE) ja té una nova eina. Es tracta d’un camió d’emergències que ha sigut presentat aquest matí al passeig de l’Estació. L’alcalde, Carlos González, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, han comprovat els acabats i atés a les explicacions del cap de la PLE, César Zaragoza.

Les funcions concretes del vehicle, que no és adquirit sinó fruit del treball de recuperació d’un antic camió de mudances, és la de servir d’oficina mòbil d’atenció a la ciutadania i de lloc de comandament avançat. En pròximes ampliacions, es preveu la instal·lació de cambres de 360º i d’un dron per al reconeixement i cerca de persones desaparegudes.

A més, servirà per a acostar la formació en seguretat viària als centres escolars i, també, com a sala de comunicacions. No en va, el seu nom, Mercuri, al·ludeix al déu de la comunicació. Posseeix l’última tecnologia sobre aquest tema amb elements com el repetidor TETRA, o el lloc d’operador COMDES que permet interactuar amb la xarxa de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta davant les emergències.

“Per a l’Equip de Govern és una prioritat garantir la seguretat en festes i durant tot l’any”, ha manifestat González, que espera que Mercuri es convertisca en “una referència”. Així mateix, ha destacat una de les seues futures aplicacions com a oficina mòbil en les partides rurals.

L’alcalde ha lloat “la iniciativa i el disseny propi dels agents” en la construcció d’un vehicle que permetrà a la PLE ser “més visible”. Mercuri, que ja està operatiu, podrà veure’s en el nucli urbà durant les Festes d’Agost.