El Clot de Galvany inicia una campanya de recuperació de la coberta vegetal

El Clot de Galvany inicia una campanya de recuperació de la coberta vegetal

La ciutadania podrà participar, prèvia inscripció, els diumenges de novembre, de 10.00 a 12.00 hores

Esther Díez ha subratllat el compromís de l’Equip de Govern en la conservació i difusió de l’aiguamoll il·licità

Esther Díez, edil de Medi Ambient, ha informat sobre la campanya de revegetació que s’efectuarà durant el mes de novembre al Clot de Galvany, i que s’emmarca dins dels treballs de recuperació de la coberta del paratge natural, “una estratègia fonamental dins de la gestió del Clot”, ha assenyalat la regidora.

L’activitat, oberta a tota la ciutadania, serà els diumenges de 10.00 a 12.00 hores, i en la qual es replantaran espècies com la coscolla, el margalló, el ginestó, l’arç negre, la cambronera, el romer, l’ullastre, la savina, el llentiscle, l’efedra o la rasca vella. Prèviament, s’impartirà als i a les assistents una xicoteta xarrada a l’Aula de la Natura del Clot, en la qual s’explicarà com de significativa resulta la recuperació la coberta autòctona i es donaran les instruccions i eines necessàries per a això.

“Ho fem al llarg de novembre perquè és quan existeix major garantia de supervivència dels exemplars repoblats”, ha explicat Díez, que també ha destacat que, a part dels diumenges, al llarg de les setmanes de novembre també hi haurà revegetacions en les quals participaran associacions, col·legis i empreses, amb plançons generats en els vivers forestals del Clot.

La regidora ha subratllat el valor de l’aiguamoll com un dels patrimonis naturals del municipi i centre de diversitat de primer ordre en la Comunitat Valenciana. “Per això, una de les prioritats de l’Equip de Govern, es la seua conservació i difusió entre els il·licitans i les il·licitanes, perquè puguen conéixer la gran importància que posseeix”.

Díez, que ha valorat com un èxit la cita de l’any passat, en la qual 435 persones van replantar un total de 788 esqueixos, ha animat les i els interessats a apuntar-se cridant a la Regidoria (966 658 028) o en la web de l’aiguamoll, donats els límits de l’aforament.

>>>> INSCRIPCIÓ