El regidor de Benestar Social, Mariano Valera, destaca que “tenim com a objectiu sensibilitzar, eliminar estigmes i prejudicis que existeixen respecte a aquesta malaltia
Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, Elx celebra l’acte amb la lectura d’un Manifest i taules informatives dijous que ve, 10 d’octubre, en la plaça de Baix. Així ho ha explicat aquest matí el regidor de Benestar Social, Mariano Valera, acompanyat de la presidenta d’Asfeme, María José Gisbert, i la seua directora Noelia Aznar. El lema d’enguany ha sigut “connecta amb la vida” amb la finalitat de previndre els suïcidis i amb la qual cosa es tracta de transmetre un missatge d’esperança i positivitat sobre les malalties mentals. La celebració està organitzada per l’Ajuntament a través de la seua delegació de Salut i l’associació Asfeme.
L’edil ha manifestat que “des de l’Ajuntament treballem conjuntament amb Asfeme per a millorar la qualitat de vida de les persones amb malaltia mental. Tenim com a objectiu sensibilitzar, eliminar estigmes i prejudicis que existeixen respecte a aquesta malaltia”.”La malaltia mental és un problema amb el qual tots hem de comprometre’ns“, ha recalcat Valera.
Per part seua, María José Gisbert ha alertat sobre la gran quantitat de persones que se suïciden a l’any en el món, en concret més de 800.000. Una cada quaranta segons, i a Espanya la xifra és de 10 persones al dia. A més, la presidenta d’ASFEME ha destacat que “volem conscienciar les persones i les administracions de la importància de donar suport a aquest col·lectiu per a previndre tragèdies”.
Durant les pròximes setmanes es duran a terme diverses activitats, en les quals destaquen un torneig de futbol el 24 d’octubre, i una jornada de convivència amb membres d’Asfeme en el col·legi Salesians d’Elx el 27 d’octubre.
Les dades demostren que el suïcidi es pot previndre i per això la Confederació de Salut Mental Espanya proposa la creació d’un Pla Nacional de Prevenció del Suïcidi des del qual es puga abordar aquest problema. El telèfon d’atenció gratuït d’Asfeme és el 966636334 per a totes les persones que vulguen rebre orientació o necessiten suport.