La Junta de Govern dona llum verda a la incorporació de 64 nous agents a la plantilla de la Policia Local en 2020

La Junta de Govern dona llum verda a la incorporació de 64 nous agents a la plantilla de la Policia Local en 2020

El regidor de personal, Ramón Abad, explica que l’objectiu és tancar una plantilla de 400 efectius al final de la present legislatura

L’ampliació de la plantilla permetrà posar en marxa les noves unitats per a millorar la seguretat al Camp d’Elx, per a previndre i actuar sobre els casos d’assetjament escolar i per a evitar conflictes de veïnatge.

El regidor de Personal i Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, ha anunciat que la Junta de Govern Local té previst aprovar un paquet d’oferta d’ocupació pública per a la incorporació de 64 agents a la plantilla de la Policia Local.

“Es tracta d’un avanç substancial quant a l’ampliació de la plantilla de la Policia, un important pas per a fer realitat el compromís de l’alcalde i de l’Equip de Govern de tancar l’actual legislatura amb una plantilla formada per 400 agents”, ha explicat Abad.

El regidor ha aclarit que, “d’una banda demà es duu a terme l’aprovació definitiva de 38 places que ja van passar per Junta de Govern a l’estiu, però sobre les quals va haver-hi una al·legació que s’ha tingut en compte i fruit d’això s’han aconseguit guanyar cinc places. Per tant, demà traiem 14 places per mobilitat i 24 places per al torn lliure”.

D’altra banda, atesa una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que dicta que no pot haver-hi dins dels cossos de la Policia Local personal interí després del 31 de desembre d’enguany, es trauen també onze places per estabilització perquè els onze interins de la Policia Local puguen optar a aquesta plaça definitiva al costat dels aspirants que es presenten.

“Finalment i fruit de l’acord al qual arribem la setmana passada des de Recursos Humans i que té com a origen una impugnació que va haver de les oposicions de 2008, oferirem 15 places més perquè els opositors de 2008 tinguen una oportunitat més per a ser agent de Policia”, ha indicat el regidor qui ha afegit que “en definitiva, entre les d’estabilització, consolidació, lliures, mobilitat i acord d’execució de sentència de l’any 2008, demà la Junta de Govern Local aprovarà 64 places de Policia Local d’Elx que esperem que durant l’any 2020 puguen prometre el seu càrrec i estar al carrer al servei de la ciutadania”.

A partir d’ara s’ha de dur a terme la composició del tribunal i el mateix decidirà la data de les proves selectives, previsiblement en el primer semestre de 2020. Els aprovats hauran de passar després el període de formació en l’IVASPE i ja s’incorporaran a la Plantilla de la Policia Local.

Ramón Abad ha indicat que “amb aquestes noves incorporacions es farà realitat la posada en marxa de les noves unitats de la Policia Local que va anunciar l’alcalde per a millorar el servei. Estem parlant de tres unitats per a millorar la seguretat al Camp d’Elx, per a previndre i actuar sobre els casos d’assetjament escolar i una altra per a evitar conflictes de veïnatge.