Elx es convertirà en una marea rosa el 24 de novembre amb la XV carrera contra el càncer de mama

Elx es convertirà en una marea rosa el 24 de novembre amb la XV carrera contra el càncer de mama

La marxa solidària, a la qual estan inscrites més de 9.000 persones, tindrà lloc al passeig de l’Estació i les i els participants podran competir en les modalitats de la carrera de 10 quilòmetres o la marxa de 5.

Elx es bolcarà aquests dies contra el càncer de mama, una malaltia que ha sigut diagnosticada en més de 33 mil dones en el que va d’any en tota Espanya. Per a mostrar-los el seu suport en la superació, l’Ajuntament d’Elx al costat de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Mama (AMACMEC), Dialprix i la Fundació Juan Peran Pikolinos, ha organitzat la XV edició de la carrera contra aquesta patologia. Tindrà lloc el pròxim 24 de novembre a les 10 hores al passeig de l’Estació i els i les participants podran competir en les modalitats de la carrera de 10 quilòmetres o la marxa de 5. Així ho ha explicat el regidor d’Esports, Vicente Alberola, en roda de premsa, acompanyat de la presidenta d’AMACMEC, Consuelo García; i la responsable de màrqueting de Dialprix, Rosa Campello. Alberola ha agraït el gest de l’associació i el treball que realitzen any després d’anys.

Per part seua, la presidenta d’AMACMEC, ha ressaltat l’emotivitat d’aquest esdeveniment esportiu, ja que està organitzat per les pròpies sòcies, entre les quals es troben malaltes de càncer i dones que ja ho han superat. García ha assegurat que el que volen és fomentar l’exercici i la dieta saludable ja que són part fonamental per a la prevenció del càncer de mama. També ha destacat aquesta cita com una activitat clau per a l’associació, ja que tots els fons que es recapten van destinats a sufragar els costos de la prova, però també les despeses que genera aquesta entitat, formada per 580 sòcies.
La societat, sense ànim de lucre, organitza diàriament tallers i compta amb fisioterapeutes, psicòlogues i treballador social per a ajudar les dones a combatre la malaltia, demostrar-los que no estan soles i el molt que els queda per viure.

A l’àrea d’eixida i meta tant de la marxa com de la carrera es disposaran carpes d’avituallament, beguda i activitats destinades a la xicalla per a aconseguir un ambient familiar i social a la ciutat. En aquest sentit, Dialprix també ha mostrat el seu compromís amb aquesta associació amb la donació d’aliments per a l’esmorzar que es durà a terme aquest dia, així ho ha indicat Campello.

Quant a la programació de l’esdeveniment les persones participants podran gaudir d’una classe de zumba a les 11.45 hores, i es durà a terme una carrera infantil a les 12.30 hores.

Les persones que desitgen participar hauran d’acudir als punts de venda establits:

AMACMEC– C/ Olegario Domarco Seller, 93 Entl.
ESPORTS IBÁÑEZ – C/ Gabriel Miró, 5.
ELECTRODOMÈSTICS LA NAVE – Ptda. Atzavars Alt, 166.
LA BOUTIQUE DE MÍA – C/ Félix Laorden García, 3.
PIKOLINOS – C/Galileo Galilei, 2.
SEU CREVILLENT– C/Vial Parc Nou (Centre de Majors Parc Nou)
CHIPLEVANTE

El termini d’inscripció és fins al 23 de novembre i el preu és de deu euros per a les persones majors de 12 anys i de cinc euros per a la resta.