Carolina Pascual també serà l’encarregada de pronunciar la conferència central de l’acte commemoratiu el 5 de desembre al Saló de Plens a les 18.00 hores.
Les medalles de plata del Bimil·lenari es concedeixen a l’Associació d’Informadors d’Elx; a l’educadora social Marina Marroquí; a la Plataforma de Teatre Amateur d’Elx; i a l’Associació d’Amics de l’Arròs amb Costra.
L’acte del dia de la Constitució, que tradicionalment se celebrava el 6 de desembre a les 12 del migdia, s’avança en aquesta ocasió al dia 5 a la vesprada per motius d’agenda. L’Ajuntament d’Elx s’uneix aquest dijous a aquesta trobada que tindrà lloc en el Saló de Plens a les 18.00 hores de la vesprada. Segons l’acord de la Junta de Govern, el Consistori atorgarà el Ram d’Or a la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat, la il·licitana Carolina Pascual, durant l’acte de l’efemèride. A més, la consellera serà l’encarregada de pronunciar la conferència sobre la Constitució en la qual parlarà sobre polítiques d’innovació.
En aquest dia es commemorarà la Carta Magna amb el reconeixement municipal a determinades personalitats o institucions d’especial rellevància social, econòmica o cultural o de particular importància en el desenvolupament dels hàbits democràtics en la societat il·licitana i que han contribuït a defensar els valors constitucionals.
Així, es concediran les medalles de plata del Bimil·lenari de la Ciutat a l’Associació d’Informadors d’Elx pel seu treball continuat a favor de la llibertat d’expressió i a l’educadora social, Marina Marroquí, per la seua contribució a la igualtat i en contra de la violència de gènere.
També rebran aquesta distinció la Plataforma de Teatre Amateur d’Elx, per la promoció de la cultura a Elx en aquestes últimes dues dècades, i l’Associació d’Amics de l’Arròs amb Costra per la seua contribució a la difusió dels valors associats a la seua convivència i a la promoció de les tradicions.
Personalitats i institucions reconegudes
- Carolina Pascual, nascuda a Elx en 1974, a més de consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat és enginyera en telecomunicacions per la Universitat Politècnica de València. A més, ha sigut investigadora a l’Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies de la Universitat d’Alacant i compta amb nombrosos articles publicats tant d’investigació com docents, contribucions a congressos, participació en un gran nombre de projectes I+D i d’innovació docent. Ha exercit el càrrec de degana del Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicació de la Comunitat Valenciana i com a presidenta de l’Associació Valenciana d’Enginyers de Telecomunicació.
- L’Associació d’Informadors d’Elx, fundada el 21 de setembre de 1913, a través de les seues activitats, potencia la comunicació interna i externa de l’associació, reclama i reafirma la interlocució amb les administracions, i reivindica el que haja de ser de justícia per a defensar els drets dels i de les informadores locals, i lluita per la dignitat del periodisme local.
- Marina Marroquí va estudiar Educació Social en la Universitat de Granada i actualment presideix l’Associació Il·licitana contra la Violència de Gènere (AIVIG). En la seua obstinació educativa, imparteix classes d’Educació Sexual en instituts i assessora pares, mares, professors i professores. A més, és autora del llibre ‘Això no és amor: 30 reptes per treballar la igualtat’.
- La Plataforma de Teatre Amateur d’Elx naix l’any 2002. La plataforma va contemplar des dels seus inicis la necessitat de la formació en els diferents àmbits relacionats amb el teatre i des de llavors ha desenvolupat nombrosos tallers amb una periodicitat trimestral. A més, destaca per la seua funció en la promoció de la cultura a Elx en aquestes últimes dues dècades.
- L’Associació Amics de l’Arròs amb Costra naix en 1985 com a excusa d’un grup d’amics per a reunir-se cada dimecres de la setmana amb la finalitat de cuinar aquest típic plat d’arròs. Principalment per a donar la benvinguda a les festes patronals d’agost, l’associació reuneix centenars de persones en una trobada culinària que ja és tradició i que contribueix a la difusió dels valors associats a la seua convivència i a la promoció de les tradicions.