L’Ajuntament d’Elx col·labora en el projecte innovador BIKreando

L’Ajuntament d’Elx col·labora en el projecte innovador BIKreando

El programa, realitzat al costat de CEEI Elx, acosta l’emprenedoria innovadora a l’educació

El representant del Consistori, Carles Molina, ha assenyalat que “l’objectiu principal d’aquest projecte és fomentar les aptituds emprenedores i innovadores entre les i els nostres estudiants d’ensenyament mitjà”

L’Ajuntament d’Elx ha acollit la presentació oficial de BIKreando, un projecte d’innovació educativa que consisteix en la implementació d’una metodologia l’objectiu de la qual és desenvolupar el pensament crític i creatiu, a través de la combinació de metodologies actives. El programa ha comptat amb el suport econòmic de l’Excma. Diputació d’Alacant, a través de l’àrea de Foment i Desenvolupament Local, Sectors Productius i Ocupació i amb la col·laboració del CEEI Elx per a la configuració del projecte.

La proposta sorgeix de l’interés dels centres d’ensenyaments mitjans de la localitat i del seu professorat, per a millorar les habilitats i coneixements de l’alumnat davant els grans reptes i canvis que s’estan produint en nou entorn econòmic.

El representant del Consistori, Carles Molina, ha assenyalat que “l’objectiu principal d’aquest projecte és fomentar les aptituds emprenedores i innovadores entre els i les nostres estudiants d’ensenyament mitjà”.
Per part seua, el representant de la Diputació, José Salas, ha indicat que “la diputació provincial ha secundat econòmicament tot el procés d’habilitar les eines i instruments que han permés la posada en marxa d’aquesta experiència pilot que, una vegada més, situa Elx en l’avantguarda de la innovació educativa”.

Amb el començament del nou curs escolar, es va iniciar el desenvolupament d’un projecte pilot d’emprenedoria innovadora per a ensenyaments mitjans. BIKreando treballa amb metodologies actives, com l’aprenentatge cooperatiu, l’aula invertida, l’ABP, etc., amb estratègies pròpies de la comunicació 4.0 i de les intel·ligències múltiples. Tot això utilitzant TIC i altres eines digitals en cadascuna de les fases en les quals es divideix el seu desenvolupament, així com altres elements més convencionals com els continguts curriculars de qualsevol mòdul de les diferents especialitats de l’oferta de formació professional i d’algunes assignatures d’educació secundària obligatòria (ESO) i batxillerat relacionades amb l’emprenedoria.

A més, la iniciativa respon a les necessitats que el mercat laboral de la comarca demanda als centres educatius, ja que permet desenvolupar i avaluar competències professionals, personals i socials en l’alumnat, abans que s’incorporen al món empresarial.

Fins hui ja estan participant 5 centres educatius: IES Monserrat Roig, IES Sever Ochoa, IES Nit de L’Albá, CP Lope de Vega i CP Sant Josep Artesà (Salesians), amb un total de 23 docents involucrats. En formació professional participen cicles de Confecció i Moda, Gestió Administrativa, Comerç i Màrqueting, Electricitat, Mecanitzat, Electromecànica de Vehicles, Disseny de Fabricació; mentre que en batxillerat i ESO es participa des d’assignatures tan diverses com Anglés, Valencià, Literatura Universal o Llatí. Tot això implica superar el nombre de 800 alumnes participants en 221 equips.
El projecte, a més del suport econòmic de l’Excma. Diputació Provincial d’Alacant, també compta amb el suport d’entitats empresarials que hi participen. En l’actualitat s’han formalitzat acords de col·laboració amb:

• CEV
• Col·legi d’Economistes d’Alacant
• Cercle Empresarial d’Elx i comarca
• Associació Espanyola d’Empreses de Components per al Calçat
• FEMPA
• Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics d’Alacant
• Ferrovial Servicios S,A.
• INESCOP
• AVECAL
• APEME
• AEME
• AESEC

Per a obtindre més informació del programa, es pot accedir a la web www.bikreando.com.

“Estem compartint un mateix objectiu que és fomentar les aptituds emprenedores i innovadores entre els i les nostres estudiants d’ensenyament mitjà”.