L’Ajuntament d’Elx reconeix Susi Díaz pels seus mèrits amb un jardí a Altabix

L’Ajuntament d’Elx reconeix Susi Díaz pels seus mèrits amb un jardí a Altabix

Carlos González destaca que ‘la xef reflexa molt bé els valors col·lectius d’Elx com són el sacrifici, l’esforç, la il·lusió i la determinació’

El descobriment de la placa que dona nom a Díaz, situat al carrer Orihuela número 22, i un banc amb la seua imatge són els elements amb els quals se l’homenatja

Acte emotiu i reconeixedor el que ha tingut lloc al carrer Orihuela número 22 del barri Altabix, al qual, al voltant d’un centenar de persones, s’han acostat per a retre homenatge a la xef d’alta cuina, Susi Díaz, amb la inauguració d’un jardí amb el seu nom i d’un banc amb la seua imatge gravada. L’alcalde d’Elx, Carlos González i el regidor de Comerç, Felip Sànchez, acompanyats de membres de la Corporació Municipal, han inaugurat la zona verda que fa honor a la il·licitana. Moments abans del descobriment de la placa que dona nom al jardí, ha intervingut un dels seus familiars dedicant unes paraules de felicitació a Díaz per tots els seus mèrits aconseguits.

El regidor il·licità també ha donat l’enhorabona a l’hostalera per la gran faena que ha realitzat, durant tots aquests anys, promocionat els productes típics del Camp d’Elx i per la gran visibilitat que li ha concedit a la dona en la cuina. A més, González ha assenyalat que “la llista de carrers de la ciutat ha de reflectir molt bé els valors col·lectius d’Elx com són el sacrifici, l’esforç, la il·lusió o la determinació, i en aquest cas, Susi Díaz els compleix rigorosament”, i ha indicat que “tots aquests són els secrets del seu èxit professional i que tantes persones la vulguem”.

Per part seua, Díaz, entre llàgrimes d’emoció, ha agraït el reconeixement atorgat així com la labor de l’equip del restaurant La Finca per fer realitat una il·lusió. Així mateix, ha mostrat el seu amor i admiració per la ciutat i pels productes gastronòmics que l’emboliquen.

Tot seguit s’ha dut a terme el descobriment de la placa i d’un banc amb la seua efígie gravada en la fusta.

Susi Díaz, tot un referent de la cuina il·licitana

Susi Díaz és des de fa 35 anys la propietària i xef del restaurant La Finca, a Elx. Des de molt xicoteta ha estat entre fogons. La creativitat i innovació queda patent en la seua manera de combinar els sabors tradicionals amb les últimes tendències de la cuina internacional. Tot això la va portar a aconseguir, i mantindre, any rere any, des de 2006, una estrela Michelin i dos sols en la guia Repsol.

A més, Díaz col·labora des de fa més de deu anys en diferents programes de ràdio i televisió, com ‘A vivir que son dos días’ de Cadena Ser, ‘Proteína marina’ i ‘Si las quieres las comes’ de Canal Cuina, o ‘Top Xef’, el talent xou d’Antena 3 on ha afrontat la seua quarta temporada.

El seu restaurant va obtindre en 2009 el premi a l’establiment de l’any concedit per la guia ‘Almanac Gastronòmic’, i ,en 2011, va eixir a la venda el seu primer llibre de cuina ‘Sentits’. En 2012 va aconseguir el reconeixement al Professional Innovador d’Elx pels seus valors, qualitats creatives i capacitats innovadores. En 2015 va ser, a més, imatge gastronòmica de la Comunitat Valenciana, i va contribuir a difondre i posar en valor la gastronomia il·licitana. En 2017 va passar a ser ambaixadora de la Fundació Vull Treball, que fa costat a dones en risc d’exclusió social. En 2018 va ser nomenada personalitat electa del Misteri d’Elx i, en 2019, ha rebut el Premi Nacional per la seua trajectòria professional.