L’Ajuntament organitza una jornada per a donar a conéixer a les empreses les ajudes públiques per a generar economia sostenible

L’Ajuntament organitza una jornada per a donar a conéixer a les empreses les ajudes públiques per a generar economia sostenible

El Centre de Congressos acull el 9 de desembre “Som economia sostenible” que comptarà amb un ampli programa d’activitats com networking, assessorament empresarial, conferències i experiències empresarials

El regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, assegura que l’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar el desenvolupament sostenible

El regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, ha presentat la Jornada d’Economia Sostenible “Som economia sostenible” que se celebrarà el pròxim 9 de desembre en el Centre de Congressos organitzada per la Generalitat i l’Ajuntament.

“El programa comptarà amb un ampli programa d’activitats: networking, assessorament empresarial, conferències i experiències empresarials en Economia Sostenible”, ha explicat el regidor qui ha afegit que entre els objectius d’aquesta jornada està fomentar el desenvolupament sostenible en el nostre territori, reconéixer la contribució de les empreses al desenvolupament econòmic i benestar social, donar a conéixer els instruments de suport públic a les empreses per a generar economia sostenible, així com el seu marc legislatiu i bastir ponts de col·laboració entre la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, treball i el teixit empresarial Valencià per a potenciar el desenvolupament econòmic sostenible.

La jornada està dirigida a empreses, emprenedors presents i futurs, associacions empresarials, associacions professionals, centres formatius, centres de capacitació ocupacional, cooperatives, entitats financeres, orientadors laborals i professionals i administració.

“A més d’aquesta iniciativa, des de l’Ajuntament, intentem posar en marxa diverses accions que tendisquen més cap a una economia verda, circular, sostenible. Tenint com a punt de mira la preparació de la candidatura d’Elx al Premi Capital Verd Europea, s’està elaborant un Pla Estratègic, sota la marca Elx2030, l’objectiu estratègic de la qual és fer d’Elx “La Ciutat Verda”, com a base per a transformar l’actual model territorial,mediambiental, econòmic i social del municipi il·licità, en un altre més verd, ressò-innovador, creatiu i digital”, ha assenyalat Molina.

Algunes de les accions que està duent a terme el Consistori, són:
La substitució d’antigues lluminàries de l’enllumenat públic per altres més modernes tipus led, que al costat de la instal·lació de controladors de flux, ens estan permetent reduir sensiblement el consum elèctric.
S’han incorporat a la flota de vehicles municipal, unitats 100% híbrides, així com en la flota d’autobusos urbans, amb nous vehicles híbrids que contribueixen a reduir les emissions de gasos contaminants i efecte d’hivernacle.
La creació i expansió d’una xarxa d’aigua regenerada per al reg de parcs i jardins.
La creació de nous carrils bici i el creixement de les estacions i nombre de bicicletes compartides, bicielx.
La nova contracta de neteja i recollida de residus que incorporarà vehicles elèctrics, híbrids o impulsats a gas natural, que comptarà amb noves rutes de recollida selectiva d’envasos, paper i cartó.
La potenciació d’un turisme més sostenible, basat en la conservació de valors naturals de les nostres platges i d’altres espais de valor ambiental, així com adaptació d’espais per a persones amb mobilitat reduïda.
La participació en projectes europeus, com el projecte IMPULSE, per a l’augment de l’eficiència energètica dels nostres edificis i instal·lacions, i la potenciació de generació d’energia fotovoltaica per a consum propi.
L’adopció de compromisos a nivell nacional i europeu, amb la nostra participació activa en la xarxa de ciutats pel clima de la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies).