Alfredo Abril, guanyador del IX Concurs de Cuina Creativa amb Magrana Mollar

Alfredo Abril, guanyador del IX Concurs de Cuina Creativa amb Magrana Mollar

El xef malagueny conquesta el jurat amb el seu plat Brasejat de pagell en “aguachile” de magrana mollar

El regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sánchez, destaca la rellevància del certamen a l’hora de visibilitzar i donar protagonisme a aquest producte il·licità

La propietària del restaurant La Finca i presidenta del jurat, Susi Díaz, assenyala que, encara que no ha sigut fàcil triar el guanyador, sí que han trobat a faltar el producte de la magrana en els plats dels participants d’enguany

 

El plat Brasejat de pagell en “aguachile” de magrana mollar d’Alfredo Abril, cap de cuina de 99 Sushi Bar de l’hotel Anantara Villa Padierna Palace Resort de Marbella, ha sigut el guanyador del IX Concurs de Cuina Creativa amb Magrana Mollar d’Elx. Un esdeveniment que ha tingut lloc hui en el restaurant La Finca de Susi Díaz, i al qual han acudit el regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sánchez; el regidor de Turisme, Carles Molina; i la regidora de Medi Ambient, Esther Díez, així com nombroses associacions agràries i el president de la Denominació d’Origen Protegida de la Magrana Mollar d’Elx (DOP), Francisco Oliva.

Sánchez ha destacat la importància d’aquesta mena de concursos a l’hora de visibilitzar i donar protagonisme a aquest producte il·licità i ha afegit que aquesta cita “posa el nom d’Elx vinculat a la gastronomia i també a una destinació que és digna de ser visitada”.

La iniciativa pretén promocionar la magrana mollar a través de plats creatius i avantguardistes, així com donar a conéixer les múltiples possibilitats de cuinar aquesta fruita.

Per la seua part, la presidenta del jurat i propietària del restaurant, Susi Díaz, ha assenyalat que, malgrat que no ha sigut fàcil triar al guanyador, sí que han trobat a faltar el producte de la magrana en els plats dels participants d’enguany, cosa que tindran en compte en pròximes edicions. Díaz ha valorat els ingredients del plat guanyador i ha ressaltat “l’aguachile” i la seua funció com una vinagreta. Així mateix, la xef ha assenyalat que “el concursant ha sabut combinar molt bé els sabors del plat amb la magrana, que li ha donat un toc d’acidesa”.

En aquesta edició també han sigut jurats el mestre pastisser Paco Torreblanca i José Juan Castelló, copropietari del Grupo Gastronou (Piripi, Nou Manolín, Pópuli Bistró i Vadevins).

El guardonat, que ha obtingut un premi en metàl·lic de 1.000 euros, ha assegurat estar content amb el resultat i ha indicat que “la idea es basa principalment en una mescla dels sabors de Sud-amèrica amb Europa, sobretot buscant el toc agredolç”. El segon i tercer classificats han rebut 300 i 200 euros, respectivament.

El concurs està patrocinat per Cajamar i Tescoma, i compta amb la col·laboració de Susi Díaz, Eurotoques, el blog de gastronomia Carolus Cocina, l’Ajuntament d’Elx, VisitElche, la Diputació d’Alacant i la Generalitat Valenciana.