L’alcalde dona suport a la pujada de les pensions i proposa una reforma del sistema per a garantir la seua sostenibilitat

L’alcalde dona suport a la pujada de les pensions i proposa una reforma del sistema per a garantir la seua sostenibilitat

Aquesta acció farà que les prop de 40.000 persones perceptores d’una paga pública del municipi cobren en conjunt un milió d’euros més durant 2020

Carlos González destaca que aquesta nova mesura “significa revaloritzar els ingressos dels i de les pensionistes i que no perden poder adquisitiu com a conseqüència de l’increment que experimenten els preus”

L’alcalde, Carlos González, ha valorat positivament la decisió del nou Govern d’aprovar aquest dimarts la pujada del 0,9% de les pensions. No obstant això, el regidor il·licità ha plantejat per a aquest mandat una reforma del sistema de pensions per a garantir la seua sostenibilitat, així com unes pensions dignes per al col·lectiu actual i les futures generacions.

Segons el primer edil aquesta nova mesura “significa revaloritzar els ingressos del conjunt dels i de les pensionistes i que no perden poder adquisitiu com a conseqüència de l’increment que experimenten els preus”.

En concret, al municipi prop de 40.000 persones perceptores d’una paga pública es veuran beneficiades per aquesta primera actuació del Govern de Pedro Sánchez i que, segons ha explicat González, “suposarà un impacte de 9 euros per a les pensions mínimes de persones majors de 65 anys i 24 per a les màximes”.
Aquesta pujada de les rendes per part de la Seguretat Social és una bona notícia per a l’economia il·licitana. La mesura que ahir va anunciar el primer Consell de Ministres del primer Govern de coalició de la democràcia espanyola es traduirà en un milió d’euros que arribaran a Elx.

Últimes dades de les pensions
Segons les últimes dades oferides per l’Institut Nacional de la Seguretat Social, en 2018 aproximadament 25.000 homes van rebre les seues pensions, 2.432 per incapacitat permanent, 20.475 per jubilació, 780 per viduïtat, 1.015 per orfandat i 75 per favor familiar.

En el cas de les dones, 24.000 van ser beneficiàries de les ajudes, 1.234 per incapacitat permanent, 10.772 per jubilació, 11.459 per viduïtat, 869 per orfandat i 141 per favor familiar.